Menu
 

Pirmdiena, 02 Janvāris 2023

Aptauja: vairāk nekā puse iedzīvotāju ir samazinājuši elektrības patēriņu mājsaimniecībā

Lai mazinātu izmaksas par elektroenerģiju, vairāk nekā puse jeb 60% Latvijas iedzīvotāju aizvadītajā gadā savā mājsaimniecībā kā vienu no risinājumiem ieviesa ikdienas elektrības patēriņa samazināšanu, liecina Luminor bankas veiktā iedzīvotāju aptauja. Vienlaikus vairāk nekā katrs piektais aptaujātais atzīst, ka līdz šim enerģijas izmaksu samazināšanai nav darījis neko, bet liela daļa neplāno ieviest enerģijas taupības risinājumus arī nākotnē vai nav par to līdz šim domājuši.

Lasīt vairāk...

2022.gada sākumā iecerētās jaunā gada apņemšanās pērn īstenot izdevies 25% iedzīvotāju

2022.gada sākumā iecerētās jaunā gada apņemšanās vismaz daļēji īstenot pagājušā gadā izdevies katram ceturtajam Latvijas iedzīvotājam jeb 25%, tai skaitā 5% tas izdevies pilnībā, bet 20% – drīzāk izdevies, tā secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS, decembrī aptaujājot vairāk nekā 1000 respondentu.

Lasīt vairāk...

Foto: Jaungada koncertā izskanējušas skaistākās operešu, operu un mūziklu melodijas

Pagājušās gada nogalē VEF Kultūras pilī publikas pārpildītā zālē izskanēja Operetes teātra krāšņais Jaungada koncerts “Evergreens”, kurā piedalījās solisti Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Oleksandrs Čuvpilo (tenors, Kijivas Nacionālā Akadēmiskā operetes teātra solists), kurš jau drīzumā atkal būs dzirdams Latvijā, Andrjus Apšega (baritons, Kauņas Valsts muzikālā teātra solists), dejotāji  Asnāte Rikse un Kārlis Kemlers, kā arī Operetes teātra simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncertu vadīja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Lasīt vairāk...

Cik Latvijā ir jaunu likumu? Desmit fakti 2022. gada apskatā

Likumus izsludina Satversmē noteiktajos termiņos, publicējot tos oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" (“vestnesis.lv”). Cik šo tiesību aktu izsludināts pērn? Kuri ir visvairāk skatītie jaunie likumi? Kas ir visgarākais vai visīsākais? Kāds ir visgarākais likuma nosaukums? Kurš ir visvairāk grozītais likums vai bijis spēkā visīsāko laiku? Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis" apkopojis desmit faktus par likumiem 2022. gadā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.