Menu
 

Otrdiena, 24 Janvāris 2023

Siguldas novadā pērn teju četras reizes pieaudzis ārvalstu ieguldījumu apjoms

Salīdzinot ar 2021.gadu, pērn uzkrāto ārvalstu ieguldījumu apjoms audzis 13 pašvaldībās, liecina “Lursoft” sniegtie dati. Straujākais pieaugums aizvadītajā gadā reģistrēts Siguldas novadā, kur ārvalstu uzkrātie ieguldījumi uzņēmumu pamatkapitālos palielinājās par vairāk nekā 65 miljoniem eiro, kopējai uzkrātajai ieguldījumu summai gada laikā palielinoties teju četras reizes, par “Lursoft” datiem informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada attīstības veicināšanai uzsāk domnīcu ciklu "S!nerģija"

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa aicina dažādu jomu pārstāvjus un uzņēmējus uz ikmēneša diskusijām par aktuāliem jautājumiem, tostarp problēmsituācijām, kopīgi rodot risinājumus novada attīstībai. Pašvaldības domes priekšsēdētāja sadarbībā ar piesaistītiem konkrētas jomas speciālistiem turpmāk organizēs īpašu domnīcu ciklu “S!nerģija”, informē pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Bankas vadītāja: Spēja pielāgoties ietekmēs tālāko attīstību

Pagājušā un arī šī gada ekonomisko attīstību un banku darbību galvenokārt ietekmē Krievijas īstenotā karadarbība Ukrainā un tās sekas. Pērn karš atstāja būtisku iespaidu uz uzņēmēju attīstības plāniem, piegāžu ķēdēm, resursu pieejamību un sadārdzināšanos, kā arī izraisīja strauju inflācijas un pēcāk arī procentu likmju kāpumu. Arī šis gads būs sarežģīts, jo kara sekas turpinās ietekmēt ekonomiku, tomēr liela nozīme būs tam, cik ātri spēsim pielāgoties, kļūsim neatkarīgi no Krievijas enerģijas resursiem un cik sekmīgi īstenosim dažādus energoefektivitātes pasākumus. Šogad banku sektoram un tā klientiem joprojām būs jārēķinās ar ekonomikas nestabilitāti, augstu inflāciju, procentu likmju kāpumu, kā arī domāšanas maiņu ilgtspējīgai nākotnei.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta minimālo ienākumu sliekšņu paaugstināšanu no jūlija

Minimālo ienākumu sliekšņu noteikšanā notiks pāreja no minimālā ienākuma sliekšņa skaitliskās vērtības eiro izteiksmē uz procentuālo vērtību no minimālo ienākumu mediānas*. Jaunie minimālo ienākumu sliekšņi stāsies spēkā no 2023.gada 1.jūlija, bet turpmāk, sākot ar 2024.gadu, tie tiks pārskatīti katra gada janvārī, informē Labklājības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Top pētījums par Latvijas ezeriem, iesaistot skolēnus kā galvenos pētniekus

Ikviens Latvijas skolēns ir aicināts iejusties pētnieka lomā un kopā ar skolotāju sagatavot konkursa pieteikumu, lai iegūtu iespēju piedalīties pētījumā par Latvijas ezeriem. Dalība pētījumā sniegs izpratni gan par ezera dzīves ciklu, gan par saldūdeni kā vērtīgu resursu, kā arī tā būs lieliska iespēja bērniem un jauniešiem iesaistīties sabiedriskās zinātnes aktivitātēs, izpētot kādu savā apkārtnē esošu ezeru, dīķi vai citu stāvošu ūdenstilpi, informē "Baltijas Vides forumā".

Lasīt vairāk...

Dziesmu svētku noslēguma koncertā gaidāmi pirmatskaņojumi, plaša deju un pūtēju orķestru nozares iesaiste

XXVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII deju svētki notiks no 2023.gada 30.jūnija līdz 9.jūlijam Rīgā, to galvenais akcents būs dziesmusvētku tradīcijas simtpiecdesmitgade. Svētki noslēgsies ar vērienīgu koncertu “Kopā augšup” Mežaparka Lielajā estrādē jeb Sidraba birzī. Noslēguma koncertu veido mākslinieciskās darba grupas vadītājs Romāns Vanags, diriģentes Agita Rimšēviča un Aira Birziņa, pūtēju orķestru diriģents Guntis Kumačevs, horeogrāfe un deju virsvadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne, režisors Reinis Suhanovs un scenogrāfs Austris Mailītis.

Lasīt vairāk...

Drošas braukšanas skolas vadītājs: Autovadītāja apliecības iegūšana ne vienmēr nozīmē spēju vadīt auto droši

Iegūstot autovadītāja apliecību, kas nozīmē atļauju piedalīties satiksmē, autovadītājam jāspēj kontrolēt spēkrats arī ekstremālās situācijās. Diemžēl autoskolās to visbiežāk nemāca, tāpēc ne visi autovadītāji zina, kā rīkoties nestandarta situācijās. Papildus tam ikvienam autovadītājam ir jāseko līdzi izmaiņām ceļu satiksmes noteikumos, jo arī to nezināšana var radīt papildu riskus uz ceļiem.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Kā biežākais iemesls nelaimes gadījumiem darbā minēta pavirša attieksme pret noteikumu ievērošanu

Kā galvenais faktors, kas veicina nelaimes gadījumus darbā, tiek minēta pavirša attieksme attiecībā uz darba kārtības noteikumu ievērošanu, liecina tekstilizstrādājumu nomas uzņēmuma “Lindstrom Latvija” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti. Kā otrs biežāk minētais iemesls ir cilvēcīgais faktors, kas vainojams nelaimes gadījumos darbā, savukārt trešais – naudas taupīšana, kā rezultātā, pēc aptaujāto domām, netiek ieguldīts pietiekami daudz līdzekļu visos darba drošības pasākumos, par aptaujas rezultātiem informē “Lindstrom Latvija” pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.