Menu
 

Piektdiena, 27 Janvāris 2023

Latvijas kamaniņu braucēji bez godalgām pasaules čempionāta sprinta sacensībās

  • Publicēts Sports

Latvijas kamaniņu braucējiem nav izdevies izcīnīt medaļas sprinta sacensībās piektdien kamaniņu sporta pasaules čempionāta pirmajā dienā Oberhofas trasē Vācijā. Augstāko – ceturto – vietu no Latvijas sportistiem izcīnīja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme vīru divnieku ekipāžu konkurencē. Uzvaras visās četrās sprinta disciplīnās izcīnīja mājinieki Vācijas kamaniņu braucēji.

Lasīt vairāk...

Edvards Smiltēns Latvijas diplomātisko misiju vadītājiem pateicas par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas valsts interešu pārstāvībā ārvalstīs

Piektdien Saeimas namā uzrunājot Latvijas diplomātisko misiju vadītājus, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns viņiem pateicās par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas valsts interešu pārstāvībā ārvalstīs: “Aizvadītajā gadā būtiski pieaugusi ārlietu nozīme sabiedrībā. Katrs esam izjutuši, ka procesi, kas notiek ārpus Latvijas robežām, skar ikvienu. Tomēr šis laiks arī sniedzis Baltijas valstīm, tostarp Latvijai, iespēju kļūt par balsi, kurā vairāk ieklausās un kura var vairāk ietekmēt starptautiskos procesus,” E.Smiltēna teikto citē Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Pērnā gada nogalē inflācijas ietekme tirdzniecībā bija izteikti jūtama

Pērn mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā eiro izteiksmē ir pieaudzis par vairāk nekā 20 %, taču tēriņu pieaugums pamatā ir noticis inflācijas dēļ. Pagājušā gada decembrī cenu pieauguma ietekme bija izteikti jūtama, un mazumtirdzniecībā pārdotais fiziskais preču apjoms bija par 0,3 % zemāks nekā 2021. gada decembrī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Faktiski maksājam vairāk par to pašu, lai arī 2022. gadā kopumā mazumtirdzniecībā pārdotais preču apjoms pieauga par 4,2 %.

Lasīt vairāk...

CSP: Pērn mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pieauga par 4,2%

2022.gadā, salīdzinot ar 2021.gadu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,4%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, pieauga par 8,6%, autodegvielas – palielinājās par 0,9%.

Lasīt vairāk...

Šogad automašīnu plāno iegādāties 23% Latvijas iedzīvotāju

Gandrīz ceturtā daļa (23%) Latvijas iedzīvotāju šajā, 2023.gadā plāno iegādāties automašīnu. Tostarp 18% atbildēja, ka “drīzāk plāno”, bet 5% ir pilnīgi pārliecināti par saviem nodomiem – tā atklāja aptauja, ko veica Baltijā lielākais lietoto automobiļu tirgotājs “Longo Group” sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.