Menu
 

Levits: Valdība ir pietiekoši stabila, jo tai nav īstas alternatīvas

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Patlaban valdība ir pietiekoši stabila, jo tai nav īstas alternatīvas, intervijā laikrakstam "Diena" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits pauda, ka neapskauž Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), jo valdības vadītājam ir jāsaskaņo domas, jāmēģina pārliecināt, lai visi pieci koalīcijas partneri tomēr ietu vienā virzienā.

Levits secinājis, ka ir virkne jautājumu, kur šīm partijām ir principā līdzīgi uzstādījumi, savukārt Kariņš cenšas panākt šo kompromisu tā, lai valdība virzītos pareizā virzienā.

"Šeit ir arī Valsts prezidenta loma - Valsts prezidentam ar savu balsi ir jāatbalsta jēdzīgas reformas. To es, protams, esmu gatavs darīt, es par to arī esmu signalizējis Ministru prezidentam," pauda valsts augstākā amatpersona.

Prezidents gan uzsvēra, ka likumdošanas iniciatīvas tiesības esot jēga izmantot tikai tad, ja pirms tam viņam izdevies pārliecināt politiķus un pastāv vismaz zināma varbūtība, ka viņi Levita iniciatīvu iniciatīvu akceptēs. "Citādi tam nav jēgas," teica Levits, piebilstot, ka solot pirms katras iniciatīvas iet runāt pie politiķiem un mēģināt viņus pārliecināt.

Komentējot pašreizējā Ministru kabineta spējas nostrādāt līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām, Levits pieļāva, ka tas ir iespējams. "Man šķiet, ka alternatīvas neviens īsti negrib. Patlaban valdība ir pietiekoši stabila, jo nav īstas alternatīvas," uzsvēra amatpersona.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.