Menu
 

Zīli satrauc kreisi populistisko eiroparlamentāriešu vēlme vides prasības nostādīt augstāk par jebkurām citām

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jaunajā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukumā ir ievēlēts diezgan daudz kreisi populistisku deputātu, kuri jebkuras prasības pret vidi cenšas nostādīt augstāk par citām vajadzībām, bet tas Eiropas Savienības (ES) ekonomikai var radīt milzīgu regresu, LNT raidījumā "900 sekundes" izteicās eiroparlamentārietis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

"EP ir ļoti daudz jaunu deputātu, tai skaitā ļoti daudz populistiski noskaņotu, ne tikai labēji, bet tieši kreisie, arī zaļie un koministu virzieni. Viņi faktiski aizvieto jebkuru ekonomikas sadaļu ar vides prasībām," stāstīja politiķis.

Pēc Zīles teiktā, šāda vides prasību nostādīšana augstāk par visām citām un sabalansētu kompromisu nemeklēšana ES var radīt "milzīgu atkritienu" ekonomikā un uzņēmējdarbībā, kas savukārt var rezultēties sociālajā spriedzē un darbaspēka migrācijā.

"Mani pašlaik dara bažīgu jaunā EP sasaukuma kreisi populistiskais noskaņojums. Tur ir ļoti daudz zaļo, ļoti agresīvi," ar saviem pirmajiem novērojumiem dalījās eiroparlamentārietis.

Kā ziņots, jaunais EP sasaukums darbu sāka 2.jūlijā. No Latvijas tajā darbojas nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāti Zīle un Dace Melbārde, "Saskaņas" deputāti Nils Ušakovs un Andris Ameriks, "Jaunās Vienotības" deputātes Sandra Kalniete un Inese Vaidere, kā arī apvienības "Attīstībai/Par!" deputāts Ivars Ijabs un "Latvijas Krievu savienības" deputāte Tatjana Ždanoka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.