Menu
 

Levits Kariņa valdības darbu vērtē kā labu un situācijai atbilstošu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) un viņa valdības darbu vērtē kā labu un situācijai atbilstošu.

Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" (LA) Levits norāda, ka valdība ir sākusi vairākas reformas, kuras viņš uzskata par jēdzīgām un atbalsta, tādēļ arī neplāno, piemēram, sasaukt valdības sēdes ar savu darba kārtību.

"Budžeta veidošanas procesā es gan esmu norādījis uz vairākām likumdošanas prioritātēm, kas man šķiet svarīgas no Latvijas valsts demokrātijas viedokļa," atgādina prezidents, pieminot politisko partiju finansējuma un mediju jautājumu sakārtošanu.

Aizstāvot savu ideju par nepieciešamību palielināt valsts finansējumu politiskajām partijām, Levits norāda, ka Latvijas apstākļos partiju sponsori ļoti reti ir altruistiski, viņiem vienmēr ir savas vēlmes. "Visai valstij kopumā šo sponsoru vēlmju apmierināšana ir daudz, daudz dārgāka nekā samērā nelielās summas, ko izmaksātu partiju darbība," pārliecināts Valsts prezidents.

Pēc viņa domām, partijām jābūt pietiekami lielām, ietekmīgām, tām jākonsolidē viedoklis dažādos sabiedrībai būtiskos jautājumos, bet nevar pastāvēt "viena jautājuma" partijas.

Vaicāts, vai ir kādi kritēriji, pēc kuriem vadītos, izšķiroties par Saeimas atlaišanas ierosināšanu, Levits atbild, ka tādu lēmumu varētu pieņemt, ja valdība ilgstoši nebūtu rīcībspējīga. "Valdībai jābalstās uz vairākumu Saeimā - ja pastāv nespēja izveidot šādu vairākuma koalīciju, tad Valsts prezidentam ir atkal iespēja nodot jautājumu par Saeimu izlemšanai ārkārtas vēlēšanās."

Pagaidām gan Levits neredzot nekādu pamatu Saeimas atlaišanai. "Teorētiski šāda situācija var būt, bet aktuālajā situācijā neredzu tam pamatu. Ārkārtas vēlēšanas ir ārpus mūsu politiskā redzesloka," intervijā LA norāda prezidents.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.