Menu
 

Nemiro: Publisko iepirkumu nolikumi būtu jāvienveido

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

Publisko iepirkumu nolikumi būtu jāvienveido, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

"Mēs domājam, ka nolikumi ir jāunificē," teica Nemiro, piebilstot, ka publiskajos iepirkumos būtu ieviešama konkrēta mēraukla, kā arī iepirkumus būtu jāveic centralizēti, piemēram, ieviešot sistēmu, kad atbildīgā ministrija iegādājas uzreiz 200 autobusus, nevis katra pašvaldība pērk pa pāris autobusiem.

Tāpat ministrs norādīja, ka arī iepirkumu komisiju sastāviem ir jābūt mainīgiem. "Bieži vien iepirkumu komisiju sastāvs ir nemainīgs ilgus gadus, tāpēc te būtu jāievieš rotācijas princips, lai novērstu iespēju būt ieinteresētam kādā konkrētā iepirkumā," sacīja Nemiro.

Ministrs minēja, ka, pēc iespējas, būtu arī jāreģistrē tie uzņēmumi, kas pēc līguma noslēgšanas palielina iepirkuma summu, lai šāda informācija būtu pieejama. Nemiro pieļāva, ka izmaiņas iepirkumu regulējumā varētu stāties spēkā no jaunā gada.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš ar vairākām ministrijām un valsts iestādēm vienojās līdz oktobrim meklēt iespējamos risinājumus iepirkumu procedūras uzlabošanai. "Mums ir jādomā par to, kā sakārtot iepirkumu sistēmu. Ja iepirkumu procedūrā pastāv iespēja kaut ko sarunāt, tad tā nav laba procedūra. Laba sistēmas nepieļauj iespēju sarunāt. Mums ir gana laba pieredze ar finanšu sektora sakārtošanu, kad, vairākām nozarēm kopā sastrādājoties, mēs ieguvām kvalitatīvu rezultātu. Līdzīgi tagad ķersimies klāt iepirkumu sistēmai," teica premjers.

Puses vienojās, ka ekonomikas ministram līdz 1. oktobrim jāsagatavo informatīvais ziņojums par to, kā, dažādām nozarēm strādājot kopā, varētu uzlabot situāciju kopumā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.