Menu
 

Politiski represēto apvienība neatbalsta Saeimas atsaukšanu, aicinot atbildīgi vēlēt kārtējā balsošanā

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Latvijas Politiski represēto apvienība (LPRA) neatbalsta Saeimas atsaukšanu, aicinot paciesties līdz kārtējām vēlēšanām un tajās izdarīt atbildīgu izvēli, LPRA vārdā norāda organizācijas priekšsēdētājs Ivars Kaļķis.

Kā informēja LPRA sekretāre Dagnija Liepiņa, politiski represētie norāda, ka nākošā gada pavasarī tiks atzīmēta Latvijas neatkarības atgūšanas trīsdesmitgade. "Esam atguvuši savu valsti, politisko un ekonomisko neatkarību no austrumu kaimiņa, pilsoņu un indivīda brīvību pašiem lemt un izvēlēties savas valsts likumdevējus un vadoņus," pauž LPRA pārstāvji.

Brīvās un aizklātās vēlēšanās pilsoņu vēlēta jau 13.Saeima pieņem likumus un lemj par Latvijas valsts un tautas nākotni, norāda organizācijā. Tikai no pilsoņu vairākuma izvēles atkarīgs, kādi politiķi - kreisi vai labēji, liberāli vai konservatīvi - rūpēsies par valsts attīstību un tautas labklājību, akcentē politiski represētie.

"Ikvienam vēlētājam jāapzinās un jāuzņemas atbildība par savu izvēli turpmākajiem četriem gadiem. Neapmierinātība ar vēlēšanu rezultātu ir pilsoņu, kā vēlētāju, tā nevēlētāju, bezatbildības sekas, kuras varonīgi jāpārcieš kopīgiem spēkiem visu atlikušo laiku līdz nākošajām vēlēšanām," norāda Kaļķis.

LPRA vadītājs skaidroja, ka politiski represētie, kuri ilgus gadus ir izturējuši Sibīrijā nežēlīgos apstākļos par to, ka vecāki konsekventi izvēlējušies būt savas valsts patrioti, nevar atbalstīt "ne līdzpilsoņu, ne Saeimas bezatbildību, pieņemot neizpildāmus likumus, ne aicinājumu atsaukt pašu ievēlēto Saeimu". Viņš pauž, ka tādējādi tiktu tērēti kopīgi sarūpētie budžeta līdzekļi atsaukto deputātu pabalstiem un ārkārtas vēlēšanām.

Politiski represētie aicina aktīvi sadarboties ar deputātiem, pacietīgi izturēt līdz nākošajām vēlēšanām un tikmēr politiski izglītoties, lai turpmāk izdarītu atbildīgu un optimālu izvēli kopīgās interesēs, "savas valsts un tautas labumam".

Kā ziņots, novembra vidū tika sākta parakstu vākšana referenduma ierosināšanai par Saeimas atsaukšanu. Pašlaik par to portālā "latvija.lv" ir parakstījušies nedaudz virs 43 400 cilvēkiem.

Parakstu veikšanai ir reģistrētas četras iniciatīvas grupas - Centra partija, partiju apvienība "Jaunā saskaņa", biedrība "Varu Latvijas tautai" un mediķu arodbiedrība. 

Parakstīties par iniciatīvu vēlētāji var līdz 2020.gada 14.novembrim elektroniski portālā "latvija.lv" vai apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, vai novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja.

Šajā laikā jāsavāc ne mazāk kā vienas desmitās daļas jeb 154 868 vēlētāju paraksti referenduma ierosināšanai par Saeimas atsaukšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.