Menu
 

Valsts prezidents: Valdība nav ieinteresēta izjukt, jo vienmēr kāds būs zaudētājs

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas valdība nav ieinteresēta izjukt, jo tādā gadījumā vienmēr kāds būs zaudētājs, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" izteicās Valsts prezidents Egils Levits. 

Viņš pauda viedokli, ka ķildas valdošo partiju starpā ir "dabiska koalīcijas sastāvdaļa jeb pavadošs elements". "Tās tomēr ir piecas dažādas partijas, un tām ir jāvienojas par kopēju politiku, kas nozīmē, ka neviena partija, neviens politiķis nevar pilnībā realizēt savu ideju, jo ir četri citi partneri, kuriem ir savas domas," komentēja valsts pirmā persona.

Levits uzteica Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), kuram esot ļoti labi izdevies panākt kompromisu starp visiem pieciem valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem.

"Dažreiz starp šiem pieciem politiskajiem spēkiem ir draudzīgākas, dažreiz - mazāk draudzīgas attiecības, kā tas ir tieši pašlaik starp šīm divām partijām, bet kopumā es domāju, ka koalīcija joprojām ir stabila," sacīja Valsts prezidents.

Kā ziņots, attiecības starp diviem valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem - Jauno konservatīvo partiju un "KPV LV" - saasinājās pēc tam, kad ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) nolēma uz disciplinārlietas pārbaudes laiku par iespējamiem pārkāpumiem obligātā iepirkuma komponentes uzraudzībā no amata atstādināt Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti. Eglītis savu atstādināšanu saista ar viņa nevēlēšanos AS "Latvenergo" padomē iecelt ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku. Vienlaikus Eglītis šonedēļ iesniedza ministram atlūgumu.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), vērtējot minēto Nemiro lēmumu, Ministru prezidentam paudis aicinājumu prasīt viņa demisiju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.