Menu
 

Saeima apstiprina valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu saistībā ar koronavīrusa Covid-19 ierobežošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeima piektdien ārkārtas sēdē apstiprināja valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu saistībā ar koronavīrusa Covid-19 ierobežošanu, informēja Saeimas preses dienestā.

Lēmums paredz izsludināt visā valstī ārkārtējo situāciju no lēmuma pieņemšanas brīža, tas ir no šī gada 12.marta, līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību. Veselības ministrija noteikta par atbildīgo institūciju darbību koordinācijai šīs situācijas laikā.

Ārkārtējās situācijas laikā noteikta virkne ierobežojošu pasākumu, tostarp lemts pārtraukt mācību procesa norisi klātienē visās izglītības iestādēs, nodrošinot no šī gada 13.marta mācības attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi, kā arī pārtraukt visu kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesu (treniņu, sacensību un mēģinājumu norisi).

Tāpat nolemts ar 13.martu atcelt un aizliegt visus publiskos pasākumus, sapulces, gājienus un piketus, kuros piedalās vairāk nekā 200 cilvēku, kā arī aicināt personas atturēties no ārvalstu braucieniem.

Lēmumā arī uzskaitīti īpaši piesardzības pasākumi personām un kontaktpersonām, kuras atgriezušās no Covid-19 skartās valsts vai teritorijas. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.