Menu
 

Rīgas domes administrācija šonedēļ plāno pieņemt pilsētas 2020.gada budžetu

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija ceturtdien, 9.aprīlī, plāno pieņemt pilsētas 2020.gada budžetu, liecina administrācijas sēdes darba kārtība.

Šī gada sākumā iepriekšējais domes sasaukums budžetu izskatīja visās atbildīgajās komitejās, taču politisko nesaskaņu dēļ domes sēdē to pieņemt tā arī neizdevās. Pēc domes atlaišanas, pārņemot pilsētas vadību, administratori solīja izvērtēt, vai domes iestādes turpmākos mēnešus var strādāt ar 1/12 daļu aizvadītā gada budžeta un tā pieņemšanu var atstāt nākamajam sasaukumam, vai arī ir nepieciešams budžetu pieņemt.

Tobrīd tika plānots, ka domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25.aprīlī, taču tagad valdošā koalīcija tās plāno pārcelt jau uz 5.septembri. Līdz šim visas domes iestādes strādā ar 1/12 daļu aizvadītā gada budžeta.

Saskaņā ar darba kārtībai pievienotajiem dokumentiem gan pilsētas izdevumi, gan ieņēmumi tiek plānoti tādā pat apmērā, kā to apstiprināja politiķi. Proti, Rīgas 2020.gada budžeta izdevumi tiek plānoti 1,063 miljardu eiro apmērā, bet ieņēmumi – 940,26 miljonu eiro apmērā. Tostarp valsts budžeta transferti plānoti 183,70 miljonu apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.