Menu
 

Ceļu būvniecības veicināšanai krīzes laikā plāno novirzīt 75 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto: www.facebook.com/LVCELI Foto: www.facebook.com/LVCELI

Ceļu būvniecības veicināšanai jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 radītās krīzes laikā plānots novirzīt 75 miljonus eiro, trešdien vienojusies finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Finanšu ministrijā (FM) aģentūrai LETA pavēstīja, ka no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" paredzēts Satiksmes ministrijai (SM) piešķirt 75 miljonus eiro projektu īstenošanai autoceļu jomā. Līdzekļu piešķiršana ceļu būvniecības nozarei pamatota ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, lai nepieļautu ekonomikas atdzišanu un stimulētu ekonomikas izaugsmi un uzņēmējdarbību. "Tradicionāli ekonomikas lejupslīdes apstākļos līdzekļi pastiprināti tiek ieguldīti tādos publiskās infrastruktūras attīstības projektos kā autoceļu un tiltu būvniecība, kas veicina būvniecības un citu saistīto nozaru attīstību, nodrošina darbavietas un nodokļu ienākumus valsts budžetā," skaidroja SM.

Ministrijas ieskatā, valsts infrastruktūras attīstības investīciju projekti būs būtisks pamats kopējai Latvijas ekonomikas atveseļošanai pēc ārkārtējās situācijas beigām. "Tie kalpos kā veiksmīgs ekonomikas stimulēšanas risinājums, jo būvniecības nozare rada papildu pievienoto vērtību saistītām projektēšanas, būvmateriālu ražošanas un pakalpojumu nozarēm, kas šobrīd arī ir skartas. Ir iespēja būvniecības nozarē piesaistīt papildu darbaspēku no krīzes skartām nozarēm," atzina SM.

Par minētajiem 75 miljoniem eiro plānots atjaunot un pārbūvēt sliktā stāvoklī esošos autoceļu posmus un tiltus, kuru īstenošana līdz šim atlikta nozarei nepietiekamā finansējuma dēļ. Kopumā valsts autoceļu fondam 2020.gada budžetā atvēlēti 255,27 miljoni eiro, bet pēc papildu līdzekļu piešķiršanas tā sasniegs 330,27 miljonus eiro. Gala lēmums par papildu līdzekļu piešķiršanu ceļu atjaunošanai krīzes laikā būs jāpieņem Ministru kabinetam.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.