Menu
 

Kariņš sola jaunajam ģenerālprokuroram atbalstu nepieciešamo likuma izmaiņu veikšanā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir gatavs atbalstīt jauno ģenerālprokuroru Juri Stukānu, ja viņš rosinās veikt likuma izmaiņas, kas nepieciešamas tiesiskuma situācijas uzlabošanai valstī, šodien preses konferencē pēc abu amatpersonu tikšanās norādīja Kariņš.

Ministru prezidents pauda pārliecību, ka Stukāns ir ļoti kvalificēts savam jaunajam amatam.

Premjers atklāja, ka sarunas laikā ar jauno ģenerālprokuroru pārrunāti jautājumi gan par pirmstiesas procesu, gan par pašu apsūdzības celšanas procesu. Tāpat runāts tieši par to, kas būtu jādara, lai šo visu procedūru paātrinātu.

Savukārt Stukāns žurnālistiem atzīmēja, ka šobrīd uz lietu skatīšanas ilgumu skatās ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī starptautiski eksperti. Viņš uzsvēra, ka būtiska daļa šajā procesā ir arī pirmstiesas procesam, kuram ir konkrēti šķēršļi, kas to mēdz kavēt.

Attiecīgi jaunais ģenerālprokurors norādīja, ka ir nepieciešams mainīt sadarbības modeli, kas valda pirmstiesas procesā. Viņš atkārtoti norādīja, ka nepieciešama aktīvāka prokuratūras iesaiste tieši izmeklēšanas stadijā.

Stukāns piebilda, ka ir saņēmis izpratni un atbalstu no visām amatpersonām, ar kurām līdz šim ticies.

Atbildot uz jautājumu par prokuroru noslodzi, Stukāns norādīja, ka lielā daļā lietu, piemēram, neliela apmēra zādzībās, braukšana reibumā, nav nepieciešama prokurora uzraudzība, tādēļ fakts, ka prokuroriem lietvedība ir vairāki simti lietu, nenorāda patieso to noslodzi. Savu viedokli Stukāns pamatoja arī ar Valsts kontroles atzinumu, kurā arī nonākts pie šāda secinājuma. 

Jau ziņots, ka no 12.jūlija amata pilnvaru termiņš sācies jaunajam ģenerālprokuroram Jurim Stukānam. Stukāns iepriekš paziņojis, ka viņa vadībā prokuratūru sagaidīs lielas reformas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.