Menu
 

Iekšlietu ministram apstiprināšanai Valsts policijas priekšnieka amatā virza Grūbi, Grišinu un Šulti

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policijas (VP) priekšnieka amata konkursa komisija noslēgusi darbu un iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) virzīšanai amatā ieteikusi visus trīs kandidātus, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā (IeM).

LETA jau rakstīja, ka konkursā pieteikušies trīs policijas virsnieki - VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks, pulkvedis Normunds Grūbis un policijas dienestā esošie vienīgie ģenerāļi - pašreizējais VP priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins un Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte.

Kandidātiem konkursā bija jāiesniedz redzējums par VP attīstību tuvākajos piecos gados, darba prioritātēm un nepieciešamajām reformām, kā arī to īstenošanas procesu. Amata kandidāti savu redzējumu komisijai prezentēja 13.jūlijā.

Konkursa laikā kandidātu novērtēšanai bija piesaistīts arī uzņēmums "Eiro Personāls" par kandidātu kompetenču novērtēšanu. Eksperti izmantojuši padziļinātu kompetenču interviju un analītisko spēju un personības novērtējuma testu "ProfilesXT", norādīja ministrijā.

Ar kandidātu uz VP priekšnieka amatu iesniegto redzējumu par VP attīstību nav iespējams publiski iepazīties, jo konkursa atlases dokumentiem ir noteikts ierobežotas pieejamības statuss.

Ņemot vērā minēto pretendentu vērtēšanas komisija "ir pieņēmusi lēmumu ieteikt iekšlietu ministram kandidātus, kuri atbilst VP priekšnieka amatam izvirzītajām prasībām, kandidatūras sagrupējot prioritārā secībā." Secību IeM neatklāja.

Konkursa dokumenti paredz, ka iekšlietu ministrs pēc iepazīšanās ar komisijas rakstisku ieteikumu pieņems lēmumu par komisijas izvirzītā kandidāta vai kandidātu virzīšanu apstiprināšanai amatā uz pieciem gadiem Ministru kabineta sēdē.

Tāpat iekšlietu ministram pirms lēmuma pieņemšanas par kandidāta virzīšanu iecelšanai amatā ir tiesības uzaicināt komisijas ieteikto kandidātu uz individuālu sarunu.

Pirms lēmuma pieņemšanas par kandidāta virzīšanu iecelšanai amatā pēc iekšlietu ministra ierosinājuma konkursa komisijas sekretariāts nodrošinās kandidātu nosūtīšanu kompleksās psiholoģiskās-poligrāfa pārbaudes veikšanai. Tajā pārbaudīs vai attiecībā uz komisijas ieteikto kandidātu nav konstatējami apstākļi, kas norāda uz personas atrašanos interešu konflikta situācijā vai citi apstākļi, kas var radīt risku attiecībā uz amata pienākumu izpildi.

Jau ziņots, ka iepriekš bija paredzēts, ka pieteikumi konkursā iesniedzami līdz 9.aprīlim, taču ņemot vērā valstī noteikto ārkārtējo situāciju pieteikšanās bija pagarināta uz nenoteiktu laiku. 9.jūnijā beidzoties ārkārtējai situācijai, pieteikšanās termiņš tika noteikts 1.jūlijs.

Ar iekšlietu ministra rīkojumu apstiprināto konkursa komisiju vada IeM valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, komisijas vadītāja vietnieks ir IeM parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Pagājušā gada nogalē iepriekšējais VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis pieņēma lēmumu par amata atstāšanu. Ķuzim 10.februāris bija pēdējā darba diena VP priekšnieka amatā. No 11.februāra līdz konkursa beigām par VP priekšnieka pienākumus izpildītāju nozīmēts Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Grišins.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.