Menu
 

ĀM: Latvija un Igaunija ieviesīs individuālas sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ārlietu ministrija Foto - Ārlietu ministrija

Latvijas Ārlietu ministrija un Igaunijas Ārlietu ministrija pauž nopietnas bažas par Baltkrievijā notikušajām prezidenta vēlēšanām, kuru rezultātus Baltkrievijas sabiedrība nav atzinusi, un mudina panākt mierīgu un likumīgu risinājumu pašreizējai krīzei Baltkrievijā, teikts piektdien publiskotajā paziņojumā.

Ministrijas atzinīgi vērtē 19. augustā sasauktās Eiropadomes secinājumus un ir nolēmušas turpināt kopīgu rīcību, ieviešot mērķtiecīgas individuālas sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām, kuras ir atbildīgas par prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un pārmērīga spēka lietošanu pret miermīlīgu protesta akciju dalībniekiem Baltkrievijas pilsētu ielās.

“Latvija un Igaunija ir sagatavojušas Baltkrievijas amatpersonu sarakstus. Sankcijās būs paredzēts vīzu izsniegšanas aizliegums. Divpusēja rīcība nacionālo sankciju ieviešanai notiks atbilstoši valstu procedūrām pirms Eiropas Savienības sankciju plānotās ieviešanas,” norādīts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Ministrijā norāda, ka Latvija un Igaunija turpinās aktīvi darboties, lai stiprinātu atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai: “Baltkrievija ir un paliks nozīmīga kaimiņvalsts, un Latvija un Igaunija turpinās uzturēt labas kaimiņattiecības ar Baltkrievijas tautu.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.