Menu
 

Ministru prezidents izsaka neuzticību veselības ministrei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Valsts kanceleja Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien, 5.janvārī, ir izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei un ir informējis par to arī valdību veidojošo partiju pārstāvjus. Ministru prezidents atbilstoši Sadarbības līgumam ir aicinājis partiju apvienību "Attīstībai/ Par!" virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu, informē Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Latvija jau ilgstoši cīnās ar Covid-19 izraisīto pandēmiju, un esam šīs cīņas izšķirošā brīdī. Tas liek skaidri apzināties, ka vienīgais veids, kā atcelt ierobežojumus, atgriezties normālā dzīvē un atsākt mērķtiecīgu virzību uz attīstību, ir iespējami ātra sabiedrības imunizācija. Tās pamatā ir jābūt skaidram un sabiedrībai saprotamam vakcīnu pieejamības plānam. Jau kopš otrā pandēmijas viļņa sākuma mēs cīnāmies ar sekām tam, ka tad, kad varējām rīkoties ātri un apsteidzoši, nebija skaidra un saprotama rīcības plāna. Interpretācija un dezinformācija tam ir sekas, un mēs visi kā sabiedrība no tā ciešam jau šobrīd. Tā turpināt nevaram," norāda Ministru prezidents.

Ministru prezidents uzsver, ka vakcīnu pieejamības plāns ir nacionāla līmeņa dokuments un visas valsts prioritāte. Plānā ir jābūt atbildei uz galveno jautājumu – kā iespējami īsā laikā un nevainojami noorganizētā loģistikas un komunikācijas procesā nodrošināt vakcīnu pieejamību visai sabiedrībai. Tam ir jānotiek loģiskā un organizētā veidā. Katra diena, kas aizvadīta, nepamatoti kavējot vakcīnu pieejamību iedzīvotājiem, var maksāt kādam veselību vai dzīvību. Plāna izstrādē un koordinētā īstenošanā jāiesaista visas institūcijas, kas tuvas katram iedzīvotājam, piemēram, pašvaldības un ģimenes ārsti.

"Ņemot vērā visus šos apstākļus, esmu nolēmis izteikt neuzticību ministrei, par ko informēju arī koalīcijas partnerus. Valdības komandā gaidu enerģisku cilvēku ar skaidru redzējumu, kā pārliecinoši vadīt un restartēt mūsu līdzšinējo cīņu ar pandēmiju," pauda K.Kariņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.