Menu
 

"Kustība "Par!"" veselības ministra amatam izraudzījusies Pavļutu

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Par veselības ministra amata kandidātu partija "Kustība "Par!"" izraudzījusies tās līderi Saeimas deputātu Danielu Pavļutu, informēja politiskajā spēkā.

Rīt, 7.janvārī, apvienības "Attīstībai/Par" Saeimas frakcija lems par Pavļuta virzīšanu ministra amatam no apvienības un aicinās uz tikšanos Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), lai vienotos par turpmāko sadarbību valdībā.

"Kustība "Par!"" apņēmusies darbu Kariņa valdībā turpināt, "lai lēmumi pandēmijas uzveikšanai balstītos zinātnē un veselības lietpratēju viedoklī, nevis politiskajā konjunktūrā". Partija vēloties rūpēties, lai krīze vēl tālāk nepadziļinātu nevienlīdzību sabiedrībā. Politiskais spēks sola "nemainīt kursu veselības aprūpē, valsts reformās un taisnīgākas sabiedrības veidošanā".

"Mēs ticam, ka Kariņš izdarīs secinājumus no pēdējo mēnešu notikumiem un centīsies valdību vadīt, spējot saredzēt ne tikai skabargas citu acīs, bet arī baļķus savējās," teikts "Kustības "Par!"" izplatītajā paziņojumā.

Partija norāda, ka valstij šis ir grūts un izšķirošs brīdis, tāpēc politiskais spēks sola rīkoties atbildīgi, "lai visi kopā izietu no pandēmijas stiprāki". "Arī apvienība "Attīstībai/Par" turpinās kā vienota frakcija būt lietišķs, prognozējams un konstruktīvs partneris valdībā," sola "Kustība "Par!"".

Pavļuta kā potenciālā veselības ministra pirmā un galvenā prioritāte būšot nodrošināt visas valdības atbalstu un visas sabiedrības līdzdalību vakcinācijas īstenošanā. Viņš uzskata, ka tik vērienīgs un organizatoriski sarežģīts pasākums ir visas valdības atbildība un ir aicinājis premjeru jau ceturtdien, 7.janvārī, veltīt tam daļu no valdības sēdes.

Pavļuts vistuvākajā laikā tiksies ar Valsts prezidentu, sociālajiem partneriem un mediķu organizācijām, lai apstiprinātu, ka veselības politikā kurss nemainās un runātu par kopīgu turpmāku darbu.

"Kustība ""Par!"" uzskata, ka krīzes dziļākajā brīdī valdība nedrīkst palikt bez veselības ministra ne brīdi un aicina apstiprināt veselības ministru amatā vistuvākajā laikā.

Pēc Kariņa pieteiktās demisijas veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) partiju apvienība "Attīstībai/Par!" nesteidza piekrist premjera lēmumam, uzsverot, ka izmantos koalīcijas līgumā paredzētās 48 stundas pārdomām.

Pavļuts ir partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs. Kļūstot par ministru un uz laiku noliekot Saeimas deputāta mandātu, viņa vietā Saeimā varētu sākt strādāt Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pērn izstājies no partijas "Latvijas Attīstībai".

Pavļuts savulaik jau ir strādājis Ministru kabinetā - 2011.gadā viņš ieņēma ekonomikas ministra amatu Valda Dombrovska (JV) valdībā, bet 2013.gadā kļuvis arī par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju. Ministra amatu Pavļuts zaudēja 2013.gada decembrī, Dombrovskim pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpjoties no premjera amata.

2014.gadā Pavļuts kļuva par Reformu partija biedru, bet vēlāk - par tās valdes locekli. Savukārt 2017.gadā bijis viens no politiskās partijas "Kustība "Par!"" dibinātājiem, kļūstot arī par šī politiskā spēka priekšsēdētāju. 2018.gadā politiķis kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta un tika ievēlēts parlamentā.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu, Pavļuts 2007.gadā absolvējis Hārvarda universitātes Kenedija Valdības skolu, saņemot sabiedrības vadības maģistra grādu ar specializāciju vadībā. No 2003. līdz 2006.gadam Pavļuts ir bijis Kultūras ministrijas Valsts sekretārs, bet 2008.-2010.gadā bijis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un stratēģijas direktors.

Kā ziņots, 5.janvārī Kariņš izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei, solot demisijas pieprasījumu parakstīt ceturtdien, 7.janvārī. Veselības ministra amata pienākumus Kariņš uzticējis pildīt Viņķeles pārstāvētās politiskās apvienības kolēģim aizsardzības ministram Artim Pabrikam (AP), taču viņš šo uzdevumu pildīt atteicās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.