Menu
 

Saeima veselības ministra amatā apstiprina Danielu Pavļutu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien veselības ministra amatā apstiprināja Danielu Pavļutu (AP). Uzticību viņam izteica 61 Saeimas deputāts, pret bija trīs balsojušie, pārējie balsojumā nepiedalījās.

Stājoties veselības ministra amatā, Daniels Pavļuts uzsver: "Mediķi ir pandēmijas epicentrā. Viņiem vajadzīgs un tiks sniegts mūsu visu atbalsts. Mana pirmā un galvenā prioritāte būs vakcinācijas tempu kāpināšana un cilvēku līdzdarbošanās nodrošināšana. Tā ir mūsu iespēja atgriezties ierastajā ikdienā, virzīties uz visiem patiesi pieejamu veselības aprūpi un iziet no pandēmijas vēl spēcīgākiem nekā bijām.”

Kā zināms, jauns ministrs bija jāapstiprina, jo Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ir izteicis neuzticību līdzšinējai veselības ministrei Ilzei Viņķelei, atgādina Saeimas preses dienests.

D.Pavļuts pirms apstiprināšanas ministra amatā bija 13.Saeimas deputāts, kur darbojās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā un bija Nacionālās drošības komisijas sekretārs. Tāpat D.Pavļuts darbojās Ilgtspējīgas attīstības komisijas E-pārvaldības apakškomisijā un bija  Informācijas tehnoloģiju un inovatīvas uzņēmējdarbības apakškomisijas sekretārs.

Daniels Pavļuts ieguvis augstāko izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (1999.g.), profesionālo diplomu kultūras menedžmentā Londonas City Universitātē (2000.g.) un Hārvarda Universitātē ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā (2007.g.).

Kopš 2017.gada Daniels Pavļuts ir politiskās partijas “Kustība “Par!”” valdes priekšsēdētājs, no 2018.gada 13. Saeimas deputāts, "Attīstībai / Par!" frakcijas vadītājs; Partiju apvienības “Attīstībai/Par” valdes loceklis, līdzpriekšsēdētājs.

Iepriekš D.Pavļuts ir bijis Latvijas ekonomikas ministrs, kā arī ieņēmis virkni citu amatu gan valsts pārvaldē, gan privātajā sektorā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.