Menu
 

"Attīstībai/Par!" aicina Kariņu uz frakcijas sēdi par situāciju koalīcijā saistībā ar rosinātajiem Satversmes grozījumiem

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

"Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcija aicina premjeru Krišjāni Kariņu (JV) uz frakcijas sēdi, lai "nopietni pārrunātu" situāciju koalīcijā saistībā ar Satversmes grozījumu, kas paredz konstitucionāli nostiprināt sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu, virzīšanu.

Kā aģentūru LETA informēja AP pārstāve Amālija Brūvere, partiju apvienībā uzsver, ka ar premjeru "nopietni jāpārrunā" situācija koalīcijā, jo nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK veiktā Satversmes grozījumu virzīšana, tās ieskatā, ir klajā pretrunā ar koalīcijas Sadarbības līgumu, kas paredz grozījumus Satversmē veikt tikai un vienīgi, pamatojoties uz partneru vienprātības principu.

AP vēlas ar Kariņu apspriest arī to, kā aizsargāt Satversmi no šiem Latvijas cilvēkus diskriminējošiem grozījumiem, sacīja Brūvere. "Attīstībai/Par!" uzskata, ka šodien Saeimā virzītie Satversmes grozījumi sašaurina un apdraud Latvijas ģimeņu tiesības un Satversmes demokrātisko pamatu un Satversmē ietvertos vienlīdzības un cilvēka cieņas principus.

Kā ziņots, Saeima šodien izskatīšanai parlamenta komisijās nodeva nacionālās apvienības iesniegtos grozījumus Satversmē, kas paredz labot Satversmes 110.pantu, konstitucionāli nostiprinot sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu.

Par grozījumu nodošanu komisijai nobalsoja 47 deputāti, pret - 25 deputāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.