Menu
 

Nākamnedēļ valdība varētu diskutēt par valstī ieviesto ierobežojumu pārskatīšanu

  • Autors:  LETA
Foto – Valsts kanceleja Foto – Valsts kanceleja

Nākamnedēļ Ministru kabinets varētu diskutēt par valstī ieviesto ierobežojumu pārskatīšanu, otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Sēdes laikā ministri uzklausīja aktuālo informāciju par epidemioloģisko situāciju valstī. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) atzina, ka epidemioloģiskā situācija var pasliktināties, kā to apliecina situācija virknē citu Eiropas Savienības valstu.

Tajā pašā laikā Pabriks aicināja izmantot patlaban doto atelpas brīdi, lai "sakārtotu lietas" un sabiedrība sagatavotos pavasarim. Pabriks uzsvēra, ka viņš nerunā par atvieglojumu ieviešanu, bet gan aicināja sakārtot jautājumu ar aizliegto preču sarakstiem veikalos. Premjers informēja kolēģi, ka pie šiem jautājumiem patlaban tiek strādāts un nākamnedēļ Ministru kabinetam tiks piedāvāts lemt par "pilnu spektru".

Preses konferencē pēc valdības sēdes Kariņš norādīja, ka patlaban valdība izstrādā divus turpmākās rīcības scenārijus, no kuriem viens paredz rīcību, ja epidemioloģiskā situācija turpina uzlaboties, bet otrs scenārijs – ja situācija pasliktinās.

Premjers atzina, ka, situācijai uzlabojoties, ir jādomā par jaunas drošākas sadzīves modeļa ieviešanu, kas paredz pakāpeniski atjaunot to nozaru darbību, kuras patlaban ir ierobežotas. Tāpat Kariņš norādīja, ka līdz Lieldienām valdībai ir jāpieņem lēmums – turpināt vai izbeigt ārkārtējo situāciju pēc 6.aprīļa. Patlaban ar šiem jautājumiem strādā Operatīvās vadības grupa Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska vadībā. 

Premjers piebilda, ka patlaban ir grūti iezīmēt konkrētu grafiku, kādā varētu patlaban ierobežotām nozarēm atļaut darbu. Tajā pašā laikā Kariņš atzina, ka, jo ātrāk tiks izstrādāts priekšlikums, jo ātrāk valdība varēs pieņemt lēmumus.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu, tostarp noteikti ierobežojumi tirdzniecības nozarē.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.