Menu
 

Mūrniece cer, ka pēc izmaiņām ministru sastāvā valdības darbs būs efektīvāks

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) cer, ka pēc iecerētajām izmaiņām ministru sastāvā valdības darbs būs efektīvāks.

Mūrniece šodien parakstot jauno sadarbības līgumu teica, ka valdības aprises mainīsies diezgan būtiski, taču iegūto darbu vektors būšot nemainīgs.

Parlamenta vadītāja arī teica, ka jaunajiem ministriem nebūs 100 iesildīšanās dienu, jo valstij jātiek galā ar Covid-19 pandēmiju, kā arī jāturpina jau iesāktie darbi.

Komentējot koalīcijas izmaiņu ietekmi Saeimā, Mūrniece pauda cerību, ka tās dos lielāku prognozējamību, stabilitāti un pragmatismu.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) teica, ka ar jaunā koalīcijas līguma parakstīšanu koalīcija un valdība uzņems jaunu spēku, lai ar jaunu jaudu labāk un efektīvāk strādātu gan sabiedrības saliedētībai, gan ekonomikas izaugsmei.

"Pēc neilgas neskaidrības valdības kodols ir nostabilizējies," pēc līguma parakstīšanas teica Kariņš, vienlaikus piebilstot, cik svarīgi ir noturēt stabilitāti, lai Latvijas ekonomika turpinātu attīstīties un mēs varētu mierīgi iziet no pandēmijas radītās krīzes.

LETA jau ziņoja, ka koalīciju veidojošās partijas trešdien parakstītajā sadarbības partneru memorandā vienojušās attīstīt viedo reindustrializāciju kā visaptverošu valdības politiku.

Sadarbības partneru memorandu parakstījušas partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA).

No memoranda izriet, ka Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Ministru kabineta sastāvā turpmāk darbosies Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Sadarbības partneri ir apņēmušies ievērot 2019.gada 23.janvāra Ministru kabinetu veidojošo 13.Saeimas frakciju Fiskālās disciplīnas līgumu un 2019.gada 23.janvāra Ministru kabinetu veidojošo 13.Saeimas frakciju sadarbības līgumu, izņemot noteikumus, ko paredz šis memorands.

Vienojoties par prioritāri veicamajiem darbiem līdz 2022.gadā paredzētajām 14.Saeimas vēlēšanām, sadarbības partneri memorandā uzsver nepieciešamību attīstīt viedo reindustrializāciju kā visaptverošu valdības politiku.

Šīs politikas ietvaros tiks sekmēta administratīvi teritoriālās reformas pilnvērtīga īstenošana un tās izmantošana, pašvaldību spējā piesaistīt un saglabāt pārvaldības teritorijā strādājošus uzņēmumus, kā arī vienmērīgai teritorijas attīstībai un dzīves līmeņa atšķirību mazināšanai reģionos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.