Menu
 

Valdības vadītājs pārmetumus par novēlotu rīcību Covid-19 izplatības ierobežošanā pāradresē Saeimai

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Valdība jau vasarā mēģināja pastiprināt vakcinēšanās pret Covid-19 prasības, tādā veidā ierobežojot šīs slimības izplatību, bet Saeima šiem centieniem izrādīja stingru pretestību, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), atbildot uz publiski izskanējušiem pārmetumiem par novēlotu rīcību Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Premjers skaidroja, ka valdība ar plānu atsevišķām iedzīvotāju grupām pieprasīt obligātu vakcinēšanos nāca klajā pēc tam, kad redzēja, ka iedzīvotāju rindas pēc potes strauji sarūk. Toreiz valdības rosinājums izskanēja kā sauciens tuksnesī - Saeimā tas saskārās ar milzu pretestību, jo saslimstības līmenis bija zems, lai gan ikviens taču saprata, ka šis rādītājs ir maldinošs, sacīja Kariņš.

"Mēs mēģinājām ieviest [tā saukto] obligāto vakcināciju [atsevišķām iedzīvotāju grupām], tas neizdevās, tagad mēs vēlreiz to darām, šoreiz tas izdodas, jo mēs esam izsludinājuši ārkārtas situāciju. (..) Mēs tagad vēlreiz nosūtām uz Saeimu to pašu likumu faktiski, kas dod tiesības atbrīvot nevakcinētu cilvēku. Šoreiz es ceru, ka Saeima šo likumu steidzamības kārtā nekavējoties pieņems, tas mums ir nepieciešams," pauda valdības vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka rudenī politiķu pretestība pret stingrākām prasībām un ierobežojumiem ir sākusi "izkust", jo ir kļuvuši skaidri redzami piespiedu apstākļi - sabiedrība ir spiesta sēdēt mājās, lai glābtu slimnīcas.

Kā ziņots, valdība lēma valstī no 11.oktobra uz trim mēnešiem izsludināt ārkārtējo situāciju, vienlaikus nosakot ierobežojumus ar mērķi palielināt Covid-19 vakcinācijas aptveri. Uzsvars likts uz darbu attālināti un valsts un pašvaldības iestādēs strādājošo pienākumu potēties pret Covid-19.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.