Logo
Drukāt šo lapu

NA pārstāvim liedz dalību sabiedriskajā medijā, jo viņš vēlas runāt valsts valodā

NA pārstāvim liedz dalību sabiedriskajā medijā, jo viņš vēlas runāt valsts valodā pixabay.com

Nacionālā apvienība (NA) saņēma LTV7 raidījuma “Punkti uz i” ielūgumu uz partiju debatēm par vidusskolas izglītību mazākumtautību (galvenokārt krievu) valodā Latvijā un to lomu Latvijas sabiedrības saliedēšanā. NA piekrita dalībai raidījuma diskusijā ar nosacījumu, ka NA pārstāvis runās tikai latviešu valodā.

Raidījuma vadītājs Oļegs Ignatjevs ar producentes starpniecību informēja NA, ka raidījuma valoda ir krievu un tas domāts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, vēsta NA pārstāve Dace Kalniņa.

Vēstulē raidījuma vadītājs norāda: “Lūdzu līdz šodienas [5. septembrim] plkst. 17.00 dot ziņu par deputāta kandidātu no NA, kurš būtu gatavs krievu valodā prezentēt un aizstāvēt apvienības pozīciju. Lūdzu ņemt vērā: jebkura cita atbilde automātiski tiks uzskatīta par atteikumu, par to atkārtoti nebrīdinot, un vieta uzstāšanai NA pārstāvim netiks rezervēta.”

NA lūgs rakstisku skaidrojumu no LTV7 un vērsīsies ar iesniegumu Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē, ka ir nepieļaujami, ka sabiedriskajā medijā nav iespējas runāt valsts valodā, skaidro D. Kalniņa.

NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars pauž savu nostāju: “Nekad un nekādos apstākļos nav pieļaujams, ka par nodokļu maksātāju naudu uzturētā sabiedriskajā medijā kādam liegtu runāt valsts valodā. Šeit ir Latvija! To var nesaprast kādā “Saskaņas” kantorī, bet pašu valsts sabiedriskajā televīzijā tas ir jāsaprot!”

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024