Menu
 

Valsts prezidents pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni Japānas vēstniekam Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja; Ieva Ābele, Saeima Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja; Ieva Ābele, Saeima

16.novembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jasuhiro Kavaguči (Yasuhiro Kawaguchi) vēstnieka kadences noslēgumā. Valsts prezidents vēstniekam pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni, informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Ordeņu kapituls 2021.gada 22.oktobra sēdē pieņēma lēmumu piešķirt Triju Zvaigžņu ordeni, III šķiru un iecelt par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri J.Kavaguči par nozīmīgo ieguldījumu, sekmējot Latvijas un Japānas attiecību veicināšanu un stiprināšanu, un starpvalstu dialoga attīstīšanu politikas, ekonomikas un kultūras jomās, norāda J.Deičmane.



16.novembrī ar vēstnieku tikās arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, J.Kavaguči parlamentā bija ieradies atvadu vizītē, informē Saeimas Preses dienestā. I.Mūrniece pateicās vēstniekam par augsti profesionālo un personīgo ieguldījumu valstu sadarbības stiprināšanā, tostarp ekonomikā, kultūrā un parlamentārā dialoga padziļināšanā. "Lai gan Japāna no Latvijas ir tālu, mūs vieno cieša sadarbība, kas sakņojas kopīgās demokrātiskās vērtībās," sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzinīgus vārdus veltot Japānas vēstniecības Latvijā aktīvajam darbam.

I.Mūrniece uzsvēra, ka vēstnieka kadence Latvijā noslēdzas zīmīgā laikā, kad kopā svinam Latvijas un Japānas draudzības simtgadi. "Mēs vienmēr atcerēsimies, ka Japāna bija viena no piecām Antantes Augstākās padomes valstīm, kas jau 1921.gada janvārī atzina Latvijas Republiku de iure," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Pārrunājot divpusējos kontaktus, Saeimas priekšsēdētāja atsaucās arī uz savu vizīti Japānā 2019.gada vasarā, kuras laikā tikās ar Japānas parlamenta abu palātu priekšsēdētājiem, kā arī piedalījās Pasaules sieviešu politisko līderu samitā. Tāpat I.Mūrniece sveica J.Kavaguči ar Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšanu, ko piešķir par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā.

Vēstnieks J.Kavaguči darbam Latvijā tika akreditēts 2019.gada janvārī, vēsta Preses dienestā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.