Menu
 

Aizsardzības ministrs: Situācija Ukrainā joprojām ļoti nokaitēta un paliek vēl sliktāka

  • Autors:  LETA
Foto - Aizsardzības ministrija Foto - Aizsardzības ministrija

Situācija Ukrainā joprojām ir ļoti nokaitēta un paliek vēl sliktāka, šādu vērtējumu aģentūrai LETA sniedza Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), kurš piedalās Briselē notikušajā NATO aizsardzības ministru sanāksmē.

Lai arī atsevišķi Rietumvalstu avoti iepriekš minēja, ka potenciālais uzbrukums Ukrainai varētu notikt 16.februārī, Pabriks norādīja, ka nevajag pievērst uzmanību vienam konkrētam datumam, jo situācija nevis uzlabojas, bet joprojām paliek nopietnāka.

"Mēs nevaram atslābt. Nevaram teikt, ka nu trešdien uzbruks, bet trešdien neuzbruka un tagad iestāsies miers. Nē, mīļie draugi, situācija ir joprojām ļoti nokaitēta un paliek vēl sliktāka," norādīja ministrs, atgādinot šodien pienākušās ziņas, ka kaujinieki apšaudījuši ciematu Staņica Luhanska ar smago artilēriju, trāpot bērnudārzam.

Pabriks domā, ka tiklīdz situācija saasināsies vēl vairāk NATO iedarbinās papildus plānus, kā aizsargāt visas alianses robežvalstis. "Stiprinām viens otra aizsardzību un iespēju robežās atbalstīsim Ukrainu," piebilda ministrs.

Krievijas atbalstītās kaujinieku bandas Austrumukrainā ceturtdien apsūdzējušas Kijevu mīnmetēju izmantošanā uzbrukumos kaujinieku kontrolētajai teritorijai, savukārt Ukrainas armija pārmetusi kaujiniekiem, ka tie ar sevišķu cinismu apšaudījuši ciematu Luhanskas apgabalā.

ASV lēš, ka Krievija pie Ukrainas robežām savilkusi aptuveni 130 000 karavīru. Neskatoties uz šo spēku koncentrāciju, Krievija apgalvo, ka negrasās uzbrukt Ukrainai, un apsūdz Rietumus panikas celšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.