Menu
 

Kariņš: Putina noziedzība pret ukraiņu tautu nav krievvalodīgo vai Krievijas miermīlīgo iedzīvotāju īstenota

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Putina noziedzība pret ukraiņu tautu nav krievvalodīgo vai Krievijas miermīlīgo iedzīvotāju īstenota, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Viņš raksta, ka šajā brīdī ir būtiski vārdos un darbos parādīt, ka esam demokrātiska valsts. "Būsim vienoti pret agresiju - tikai tā mēs palīdzēsim sev un Ukrainai!" aicina premjers.

Kariņš preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja, ka sabiedrībā ir radusies neskaidrība par to, kas notiek pasaulē, jo mūsu vienotais pretinieks ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms, kas brutāli iebrucis Ukrainā, nevis etniskie krievi. Viņš pauda, ka arī ieroči un raķetes, kas nogalina nevainīgus Ukrainas iedzīvotājus, nešķiro cilvēkus pēc tautības vai valodas, kādā persona runā mājās.

Kariņš aicināja savu patriotismu cilvēkiem izrādīt, nevis raisot iekšējus konfliktus citam pret citu, bet gan stājoties zemessardzē un palīdzot iedzīvotājiem Ukrainā, piemēram, ziedojot vai uzņemot pie sevis bēgļus. Premjers uzsvēra, ka sabiedrībai nevajadzētu nodarboties ar cilvēku šķirošanu, jo visi esam patrioti Latvijā.

LETA jau rakstīja, ka Krievija ceturtdien, 24.februārī, iebruka Ukrainā. Krievijā notikušas vairākas protesta akcijas, kurās iedzīvotāji prasījuši pārtraukt Krievijas īstenoto agresiju pret Ukrainu. Varasiestādes šīs protesta akcijas apspiež.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.