Menu
 

Dānijas premjerministre: Mums ir jāsniedz Ukrainai nepieciešamais bruņojums un jāturpina izdarīt spiedienu uz Kremli

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Mums ir jāsniedz Ukrainai nepieciešamais bruņojums, jāpalīdz ukraiņu bēģļiem un jāturpina izdarīt spiedienu uz Kremli, ceturtdien pēc tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) norādīja Dānijas premjerministre Mete Fredriksena.

Viņa akcentēja, ka Dānija atbalsta stingru sankciju pret Krieviju uzturēšanu, un uz to Dānija plāno arī turpmāk koncentrēties Eiropas Savienībā (ES) un darbā ar partneriem ārpus bloka.

Tāpat Fredriksena norādīja, ka Dānija ir apņēmības pilna nodrošināt arī Baltijas jūras reģiona stabilitāti un drošību. Pēc Dānijas premjerministres paustā, valsts nekavējoties atbildēja uz NATO aicinājumu reaģēt uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un Dānijas valdība bija gatava nosūtīt papildspēkus uz Baltijas jūras reģionu.

Viņa atzīmēja, ka tikšanās laikā ar Kariņu, amatpersonas pārrunāja aktuālu jautājumu, kā stiprināt neatkarību no Krievijas energoresursiem. Fredriksena pauda pārliecību, ka ES Zaļais kurss ir palicis kā vienīgais ejamais ceļš nākotnē.

"Mums ir ļoti cieša sadarbība šajā jomā. Es ceru, ka mēs varam panākt daudz vairāk Baltijas jūras reģiona mērogā. Esmu pārliecināta, ka mēs varam izdarīt vairāk. Mums tas ir jāpaveic ātrāk arī kara dēļ Ukrainā," sacīja Dānijas premjerministre.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.