Menu
 

Rinkēvičs: Latvija sašaurinās diplomātiskās attiecības ar Krieviju

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ņemot vērā Krievijas bruņoto spēku pastrādātos noziegumus Ukrainā, Latvija sašaurinās diplomātiskās attiecības ar Krievijas Federāciju, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš atzīmēja, ka par konkrētiem lēmumiem tiks paziņots pēc iekšējo procedūru pabeigšanas.

Kā informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris, līdz lēmumu pieņemšanai un paziņošanai ĀM plašākus komentārus nesniegs

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", atsaucoties uz Bučas rituālo pakalpojumu dienesta vadītāju un darbiniekiem.

"Jablonskas ielā savācām 15 līķus ar sasietām rokām, kas bija sašauti galvā. Šodien (svētdien) atrasti 30 līķi," sacīja dienesta darbinieks.

Rituālā dienesta darbinieks norādīja, ka Bučā jau atrasti 330 līdz 340 līķi, bet tas nav viss.

"Mēs nevaram paspēt. Rītdienai ir vismaz 20 adrešu. Daudzi cilvēki ir apglabāti dārzos, pagalmos. Precīzu skaitu mēs nespējam noteikt. Vēl nav pilnīgu sarakstu. Vismaz mēs esam apglabājuši aptuveni 350 cilvēku," izdevums citē dienesta darbinieka Serhija teikto.

Jau vēstīts, ka Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde ieguvusi sarakstu ar Krievijas karavīriem, kas piedalījušies kara noziegumos Kijivas apgabala Bučā.

"Katram ukrainim ir jāzina viņu vārdi!" vietnē "Facebook" paziņojusi pārvalde, norādot, ka ir ieguvusi Krievijas 64.atsevišķās motorizēto kājnieku brigādes personālsastāva sarakstu.'

Šī vienība "tieši piedalījās kara noziegumu pastrādāšanā pret Ukrainas tautu Bučas pilsētā," norādījis ukraiņu izlūkdienests.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde uzsvērusi, ka visi kara noziedznieki stāsies tiesas priekšā un tiks saukti pie atbildības par noziegumiem pret civiliedzīvotājiem.

Pilns saraksts ar karavīru personas datiem un informāciju par iesaukumu un dienesta pakāpi publicēts pārvaldes mājaslapā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.