Menu
 

Latvija atbalsta ANO Ģenerālās asamblejas rezolūciju par Krievijas dalības apturēšanu ANO Cilvēktiesību padomē

  • Autors:  LETA
Foto - Ārlietu ministrija Foto - Ārlietu ministrija

Latvija ceturtdien atbalstīja ANO Ģenerālās asamblejas rezolūciju par Krievijas dalības apturēšanu ANO Cilvēktiesību padomē, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrijā norāda, ka ar rezolūciju "Krievijas Federācijas dalības tiesību apturēšana ANO Cilvēktiesību padomē" starptautiskā sabiedrība atkārtoti pauž nosodījumu Krievijas agresijai pret Ukrainu, kā arī norāda uz graujošo humāno situāciju Ukrainā, tajā skaitā klajiem cilvēktiesību un starptautisko tiesību pārkāpumiem no Krievijas puses.

"Krievijas Federācijas īstenotā militārā agresija, kuru pavada nežēlīgie noziegumi pret civiliedzīvotājiem, civilo objektu un iedzīvotāju dzīvesvietu brutāla iznīcināšana, nav savienojama ar valsts dalību Cilvēktiesību padomē, kas iestājas par cilvēktiesību ievērošanu un aizsardzību pasaulē," pauž ĀM.

Ministrijā uzsver, ka Latvija stingri nosoda Krievijas agresiju un īstenoto brutālo uzbrukumu Ukrainai, kuru atbalsta Baltkrievijas režīms. Latvija aicina nekavējoties pārtraukt Krievijas īstenoto karu un izvest visus Krievijas militāros spēkus no Ukrainas.

ĀM norāda, ka šī ir jau trešā rezolūcija, kas pieņemta ANO Ģenerālās asamblejas ārkārtas speciālā sesijā saistībā ar Ukrainā notiekošo Krievijas pilna mēroga militāro karadarbību. Lēmumi ANO Drošības padomē tiek bloķēti Krievijas veto dēļ.

ANO Ģenerālā asambleja ceturtdien nobalsoja par Krievijas dalības apturēšanu ANO Cilvēktiesību padomē saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā.

Par ASV, Lielbritānijas un citu valstu iesniegto rezolūciju nobalsoja 93 valstis, pret balsoja 24, bet 58 valstis atturējās.

Ženēvā bāzētā ANO Cilvēktiesību padome tika izveidota 2006.gadā, un tajā ir 47 valstis, ko izraugās Ģenerālā asambleja. Katra dalībvalsts tiek ievēlēta uz trim gadiem.

Krievija oficiāli paliek padomes dalībvalsts līdz sava termiņa beigām, taču tā zaudē visas dalībvalsts tiesības. Piemēram, Krievija vairs nevar piedalīties sēdēs, pat ne kā novērotājs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.