Menu
 

Baltijas valstu tieslietu ministri: Ir jādara viss, lai Krievija karā pret Ukrainu būtu zaudētāja

  • Autors:  LETA
Foto - Tieslietu ministrija Foto - Tieslietu ministrija

Ir jādara viss iespējamais, lai Krievija karā pret Ukrainu būtu zaudētāja, piektdien pēc kopīgām sarunām preses konferencē pauda Baltijas valstu tieslietu ministri.

Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K) žurnālistiem stāstīja, ka šodienas ministru satikšanās ir simboliska. Šī tikšanās bija plānota vairāk nekā gadu, bet tieši Krievijas iebrukums Ukrainā krasi mainīja apspriežamos jautājumos, jo drošības situācija reģionā ir pasliktinājusies.

Bordāns uzsver, ka gandrīz nacistiskā Krievija ir iebrukusi Ukrainas teritorijā, apdraudot ne tikai ukraiņus, bet arī citus savus kaimiņus.

Lietuvas tieslietu ministre Evelīna Dobrovoļska piekrita Bordānam par to, ka drošības situācija rada vairākus papildu jautājumus, kurus ministri arī bija apsprieduši.

Dobrovoļska uzsver, ka Lietuvai un vispār Baltijas valstīm ir jādomā ko darīt gan iekšpolitiskajos jautājumos, gan ārpolitikā, lai palielinātu drošības līmeni Eiropā.

Lietuva maija sākumā plāno rīkot vērienīgu konferenci, lai apspriestu Krievijas kara noziegumus Ukrainā. Ministre pauda pārliecību, ka pats svarīgākais ir panākt, lai kara iniciatori tiktu sodītu. Tāpat Dobrovoļska uzsvēra, ka visā Eiropā jāpanāk, lai Krievijas kara simbolika netiktu izmantota.

Tāpat viņa norādīja, ka nedrīkst pieļaut, ka 9.maijs tiktu izmantots kā diena, kurā svin kara noziegumus Ukrainā.

Igaunijas tieslietu ministre Marisa Lauri pauda viedokli, ka Rietumu pasaulei ir jāpanāk Krievijas zaudējums šajā karā. Viņa uzsvēra, ka Eiropas Savienībai ir jābūt vienotai šajā jautājumā un nevar ļaut, lai vainīgie netiktu sodīti. "Tas ir svarīgi visas pasaules drošībai," uzsvēra Igaunijas tieslietu ministre.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.