Menu
 

Rinkēvičs: Nepieciešama stratēģiska pieeja, lai atbalstītu Ukrainu tās pretstāvē pret Krievijas agresiju

  • Autors:  LETA
Foto - Kristaps Gulbis, Ārlietu ministrija Foto - Kristaps Gulbis, Ārlietu ministrija

Polijas un Baltijas ārlietu ministri ir vienisprātis par nepieciešamību izstrādāt stratēģisku pieeju, lai atbalstītu Ukrainu tās pretstāvē pret Krievijas agresiju, šodien preses konferencē žurnālistiem norādīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Latvijas ārlietu ministrs šodien tikās ar Igaunijas ārlietu ministri Evu Mariju Līmetsu, Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi un Polijas ārlietu ministru Zbigņevu Rau. Rinkēvičs atzīmēja, ka tikšanās laikā ārlietu ministri pārrunājuši divus galvenos jautājumus - atbalsts Ukrainai un gaidāmais NATO samits Madridē.

Latvijas ārlietu ministrs norādīja, ka Baltijas valstis un Polija nodrošina Ukrainai gan militāro, gan humāno, kā arī praktisko atbalstu. Ministri pārrunājuši veidus, kā arī turpmāk varētu nodrošināt atbalstu Ukrainai. Rinkēvičs uzsvēra, ka Ukrainai, kas veiksmīgi cīnās pret Krievijas agresiju, nepieciešams piegādāt daudz vairāk ieroču, bruņojuma un ekipējuma.

Runājot par NATO samitu, Rinkēvičs norādīja, ka līdz tam vēl ir divi mēneši. Baltijas valstu un Polijas interesēs ir, lai alianse pieņemtu nopietnus lēmumus, kā palielināt Baltijas valstu un Polijas aizsardzību. Pēc viņa paustā, ministri vienojušies par reģionālu konsultāciju rīkošanu gan starp Baltijas valstīm un Poliju, gan arī ar NATO sabiedrotajiem un draugiem.

"Mēs vēlamies panākt, lai Baltijas valstīs un Polijā tiktu palielināts karavīru skaits līdz brigādes izmēra vienībām, lai tās var pretstāvēt iespējamiem draudiem no Krievijas un Baltkrievijas. Mēs runājam arī par gaisa un krasta aizsardzību. Mēs sagaidām skaidru apņemšanos no NATO sabiedrotajiem aizstāvēt katru alianses teritorijas collu Baltijas valstīs un Polijā," sacīja ministrs.

Rinkēvičs atzīmēja, ka ministri cieši sadarbosies pirms NATO ārlietu ministru tikšanās, kas notiks Briselē. Tāpat ir paredzēta arī aizsardzības ministru un ekspertu līmeņa tikšanās. Viņa ieskatā, šis ir kritisks brīdis, kad NATO ir jāpieņem pareizie lēmumi, šis ir arī kritisks brīdis Baltijas valstīm un Polijai, tāpēc nepieciešams veikt noteikus soļus, lai nodrošinātu drošību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.