Menu
 

Kariņš: Ir nemitīgi jārunā, jāskaidro un jāatgādina par nepieciešamību stiprināt NATO austrumu flangu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ir svarīgi nemitīgi runāt, skaidrot un atgādināt par nepieciešamību stiprināt NATO austrumu flanga, tai skaitā Baltijas valstu, arī Latvijas, aizsardzības spējas, intervijā Latvijas Radio savas pēdējo dienu tikšanās ar NATO un tās dalībvalstu amatpersonām komentēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pirmdien Kariņš Madridē tikās ar Spānijas premjerministru Pedro Sančesu, lai pārrunātu NATO spēku klātbūtnes stiprināšanu Baltijas valstīs, bet šodien Hāgā viņš par šo pašu tēmu runās ar NATO ģenerālsekretāru un vairākiem alianses dalībvalstu līderiem kontekstā ar drīzumā gaidāmo NATO samitu.

Intervijā Latvijas Radio Kariņš uzsvēra - ir svarīgi, lai kolēģiem par nepieciešamību stiprināt drošību Baltijas reģionā veidojas līdzīga izpratne, un to var panākt vienīgi sarunu gaitā, nemitīgi skaidrojot, atgādinot un tā tālāk. "Pirmkārt, jāatceras, ka Baltijas valstu un Latvijas drošība visvairāk interesē mūs pašus un nekas jau nenotiek pats no sevis. Viss, kas līdz šim noticis, ir daudzu cilvēku ilga darba rezultāts," uzsvēra politiķis, piebilstot, ka bez šāda darba nekādus panākumus nevarētu gūt.

Jautāts, kādi ir un kādiem vēl vajadzētu būt šiem panākumiem, premjers norādīja uz pēdējā laika lēmumiem stiprināt Baltijas reģiona aizsardzības spējas ar būtiski lielāku NATO spēku klātbūtni. Turklāt tam ir jābūt visas NATO plānos, nevis tikai konkrētu divpusēju sarunu rezultātam, piebilda valdības vadītājs.

"Mums tas līdz šim ir labi izdevies, jo gan tie, kuri Latvijā jau ir bijuši gadus piecus, ir pastiprinājuši savu klātbūtni, gan Dānija ir jau atsūtījusi veselu bataljonu papildus un nesen Spānija pieņēma lēmumu papildināt mūsu spējas ar gaisa aizsardzību," atzīmēja Kariņš, atgādinot, ka nākamie svarīgie lēmumi gaidāmi pēc Jāņiem notiekošajā NATO samitā Madridē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.