Menu
 

VDD neizslēdz, ka atsevišķi politiskie spēki un deputāta amata kandidāti var veikt prettiesiskas aktivitātes Saeimas vēlēšanu norisē

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Nevar izslēgt risku, ka atsevišķi politiskie spēki, deputāta amata kandidāti vai citas tiem pietuvinātas personas var veikt prettiesiskas aktivitātes 14.Saeimas vēlēšanu norisē, aģentūrai LETA atzina Valsts drošības dienestā (VDD).

Tuvojoties 14.Saeimas vēlēšanām, VDD līdzīgi kā citus gadus pastāvīgi seko līdzi norisēm valstī un informatīvajā telpā, lai savlaicīgi identificētu un novērstu mēģinājumus nelikumīgi ietekmēt vēlēšanu norisi vai rezultātus.

Arī šogad nevar izslēgt risku, ka atsevišķi politiskie spēki, deputāta amata kandidāti vai citas tiem pietuvinātas personas var veikt prettiesiskas aktivitātes, piemēram, balsu pirkšanu nolūkā ietekmēt vēlēšanu rezultātus atbilstoši savām interesēm. 

Tāpat līdzīgi kā citus gadus nav izslēdzami ārvalstu mēģinājumi ietekmēt vēlēšanu norisi.

Vienlaikus tiek norādīts, ka VDD rīcībā patlaban nav informācijas par kādu subjektu konkrētiem plāniem ietekmēt vēlēšanu norisi.

"Neatkarīgā" šonedēļ rakstīja, ka nezināmas personas, kas sevi dēvē par Latvijas oficieru savienību, Rīgā izplatījušas aicinājumu uz bruņotu sacelšanos vēlēšanu dienā. Uzsaukums publiskots skrejlapas veidā un aicina uz valsts varas vardarbīgu gāšanu.

Pilnā A4 lapā krievu valodā visādi tiekot gānīta pastāvošā Latvijas vara, apgalvots, ka valsti vadot zagļi un asinssūcēji. Valdošās aprindas nodarbojoties ar genocīdu pret tautu, un 60% iedzīvotāju rudenī gaidot nabadzība un bads. Tāpēc valdībā sēdošie zagļi ar ārvalstu pasēm jāpadzen, kā to savulaik darījis Kārlis Ulmanis, vēstīja "Neatkarīgā".

VDD aģentūrai LETA apliecināja, ka ir informēts par minēto skrejlapu izplatīšanu Rīgas mikrorajonos un sadarbībā ar Valsts policiju vērtējot iegūto informāciju. Plašākus komentārus par šo gadījumu VDD nesniedza.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.