Menu
 

Rinkēvičs: Eiropai jāturpina vēl vairāk atbalstīt Ukraina

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Eiropai jāturpina vēl vairāk palīdzēt Ukrainai, jo tas ir visas civilizētās pasaules interesēs, ceturtdien uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) preses konferencē pēc tikšanās ar Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi, kurš Latvijā ieradies darba vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāta situācija Ukrainā, kā arī turpmākās darbības, lai atbalstītu Ukrainu vēl vairāk.

Abi ministri pauda gandarījumu par ciešām attiecībām starp abām valstīm un norādīja, ka pēdējā laikā abu valstu ārlietu ministri tiekas gandrīz katru nedēļu.

Lietuvas ārlietu ministrs uzskata, ka tas ir ne tikai simboliski, jo valstis ir cieši saistītas, bet bieža tikšanās norāda arī uz to, ka starp valstīm ir vairāki jautājumi, kuri ir jārisina kopā.

Komentējot gaidāmo Krievijas iedzīvotāju ieceļošanas aizliegumu caur Latvijas - Krievijas robežu, abi ministri norāda, ka šāds solis bija nepieciešams, lai ierobežotu Krievijas pilsoņu plūsmu un uzlabotu drošības situāciju valstīs.

Rinkēvičs uzsver, ka Šengenas zonas robežas paliks atvērtas un Krievijas pilsoņi, piemēram, atrodoties Vācijā, ar autotransportu varēs ieceļot Latvijā.

Jau vēstīts, ka 8.septembrī Ministru kabinets pieņēma lēmumu, ar kuru tiek noteikti ierobežojumi Krievijas pilsoņu ieceļošanai Latvijā, šķērsojot Eiropas Savienības ārējo robežu.

Agresorvalsts pilsoņu brīva ceļošana, jo īpaši tūrisma nolūkos, laikā, kad šīs valsts bruņotie spēki ir iebrukuši Ukrainā, ir ne tikai amorāla, bet arī rada sabiedriskās kārtības un drošības riskus gan politisku provokāciju, gan ikdienas agresijas līmenī, norāda ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.