Menu
 

Lībiņa-Egnere: Topošās valdības partiju vidū ir vienprātība par valsts pārvaldes, tiesiskuma un pretkorupcijas politiku

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Valdības deklarācijas valsts pārvaldes, tiesiskuma un cīņas pret korupciju sadaļas rakstīšanai izveidotajā darba grupā nav domstarpību par jautājumiem, kas skar šo jomu politiku, sarunā ar aģentūru LETA pauda darba grupas vadītāja un "Jaunās vienotības" (JV) parlamentāriete Inese Lībiņa-Egnere.

Darba grupa ir izveidota, partiju deleģētie pārstāvji ir satikušies un apskatījuši priekšlikumus, klāstīja politiķe, sakot, ka potenciālās koalīcijas partneri turpinās strādāt pie darbu saraksta.

Grupas sanāksmes laikā veidojusies viedokļu apmaiņa par attiecīgās valdības deklarācijas sadaļas satura formulējumu un rīcības plānu, taču domstarpību par minēto jomu jautājumiem politiķu starpā neesot. Darbs norit "ļoti koleģiāli", sacīja Lībiņa-Egnere.

Vaicāta, kādas prioritātes darba grupas pārstāvji valsts pārvaldes, tiesiskuma un pretkorupcijas jomās ir izvirzījuši, JV pārstāve aicināja sagaidīt deklarācijas galīgo redakciju, kas sagaidāma nākamnedēļ.

Kā ziņots, "pamatojoties uz līdzšinējām starppartiju konsultācijām un vienošanos par atbildības sfēru sadali, kā arī ievērojot Valsts prezidenta Egila Levita lūgumu jaunnedēļ iesniegt valdības deklarācijas sagatavi", JV aicina pārējās jauno koalīciju veidojošās partijas sākt darbu pie šī dokumenta, izvirzot darba grupu vadītājus nozarēs, par kurām katrs politiskais spēks aicināts uzņemties atbildību.

JV apņēmusies vadīt valdības deklarācijas sagatavošanu tādās jomās kā finanses, ārpolitika, izglītība un zinātne, valsts pārvalde, tiesiskums un cīņa pret korupciju, klimats (vide) un enerģētika, labklājība un bērnu atbalsta politika.

Deklarācijas sadaļa par valsts pārvaldi, tiesiskumu un cīņu pret korupciju tiek sagatavota Ineses Lībiņas-Egneres (JV) vadībā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicināja darba grupu vadītājus katram savu valdības deklarācijas projekta sadaļu iesniegt līdz svētdienas, 20.novembra, vakaram.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.