Menu
 

Ašeradens: Balsojums par valdības apstiprināšanu Saeimā varētu notikt decembra vidū

  • Autors:  LETA
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Balsojums par topošās valdības apstiprināšanu Saeimā varētu notikt decembra vidū - ap 14.decembri vai 15.decembri, aģentūrai LETA pieļāva "Jaunās vienotības" (JV) viens no līderiem, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.

Tomēr jāņem vērā, ka valdības izveidošanas laiks būs atkarīgs no pašlaik Saeimā skatīto likumprojektu pieņemšanas un stāšanās spēkā laika, skaidroja JV politiķis.

Pirms balsojuma par valdību Saeimā vēl nepieciešams pieņemt grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas nepieciešami ministru biedru ieviešanai. Tāpat jāpieņem grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz izveidot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu.

JV politiķis arī norādīja, ka pašlaik notiekošais darbs pie valdības deklarācijas veidošanas ir optimāls un lielākajā daļā jautājumu partneri atrod kopīgu valodu. Atkarībā, kāds būs sarunu progress, nedēļas vidū varētu noslēgties pirmais "sarunu aplis", reizē pēc tam darbs pie deklarācijas veidošanas turpināsies arī nākamajos posmos, norādīja Ašeradens.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits JV politiķi, pašreizējo premjeru Krišjāni Kariņu novembra vidū oficiāli nominēja Ministru prezidenta amatam.

Darbs pie jaunās valdības izveides notiek jau teju divus mēnešus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.