Menu
 

Pabriks: Rinkēvičam vajadzētu saglabāt ārlietu ministra amatu arī jaunajā valdībā

  • Autors:  LETA
Artis Pabriks. Artis Pabriks. Foto: www.facebook.com/pg/pabriks.artis

Edgars Rinkēvičs (JV) pagaidām ir labākais pieejamais kandidāts uz ārlietu ministra amatu neatkarīgi no tā, vai jaunā valdība tiks veidota no piecām vai sešām partijām, pirmdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja 13. Saeimā ievēlētais apvienības "Attīstībai/Par!" premjera amata kandidāts Artis Pabriks.

Jautāts, ko domā par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) iepriekš pausto ieceri, ka ārlietu ministram vajadzētu būt ar diplomātisko pieredzi un politiski neitrālam, Pabriks uzsvēra, ka pašreizējam ministram Rinkēvičam ir šī diplomātiskā pieredze, taču viņš nav politiski neitrāls, jo ir ievēlēts parlamentā no "Jaunās Vienotības" saraksta.

Tomēr, pēc Pabrika domām, Latvija "nevar atļauties mētāties ar tik būtisku amatu tādā sarežģītā ģeopolitiskā situācijā," līdz ar to viņam personīgi šķiet, ka Rinkēvičs patlaban ir labākais pieejamais kandidāts uz ārlietu ministra posteni.

"Attīstībai/Par!" līderis arī norādīja, ka viņam personīgi "nav pilnīgi nekādu pretenziju" pret pašreizējā aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) paveikto.

Kopumā runājot par ministru sadalījumu topošajā valdībā, Pabriks sacīja, ka pagaidām negrib izslēgt nekādas diskusijas, jo esot pavisam skaidrs, ka vēlmes pēc konkrētiem ministru portfeļiem partijām būs daudz vairāk nekā iespējamais piedāvājums. "Skatīsimies kandidātu kvalifikācijas, salīdzināsim, skatīsimies arī tos virzienus, kuri katrai partijai ir svarīgāki, bet tik tālu mēs vēl neesam nonākuši, jo to tomēr vajadzētu atstāt tā [premjera] kandidāta rokās, kuru prezidents nosauks," norādīja politiķis.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Pabriks atkārtoja iepriekš pausto, ka, ja Valsts prezidents premjera amatam nominēs viņu, tad kandidāts darīs visu iespējamo, lai izveidotu rīcībspējīgu valdību. "Es ļoti ceru, ka visās sarunās katra no sešām partijām spēs paspert kaut solīti uz priekšu cita citai vai arī soli atpakaļ, lai nedaudz piekāptos, jo neviena no partijām nevarēs iegūt simtprocentīgi to, ko tā vēlas," atzina Pabriks, uzsverot, ka ir gatavs ar "atvērtu prātu un atklātu sirdi" runāt ar visiem politiskajiem spēkiem vienādi.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc pagājušās nedēļas otrajā pusē notikušajām konsultācijām ar 13. Saeimā ievēlētajām partijām paziņoja, ka Ministru prezidenta amatam turpinās izvērtēt "Attīstībai/Par!" pārstāvja Pabrika, "KPV LV" pārstāvja Alda Gobzema un JKP pārstāvja Jāņa Bordāna kandidatūru. Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds aģentūrai LETA pauda viedokli, ka starp šiem kandidātiem Pabriks varētu būt kompromisa figūra.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.