Menu
 

Siguldietis piedalās Eiropas Jauniešu parlamenta internacionālajā sesijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldietis piedalās Eiropas Jauniešu parlamenta internacionālajā sesijā Foto: www.sigulda.lv

Siguldas Valsts ģimnāzijas 12. klases skolnieks Markuss Kozlinskis no 13. līdz 21. oktobrim pārstāvēja Latviju 88. starptautiskajā Eiropas Jauniešu parlamenta internacionālajā sesijā Roterdamā, Nīderlandē.

Deviņu dienu garumā jaunieši no vairāk nekā 40 valstīm tika sadalīti komitejās, kurās mēģināja rast risinājumus aktuālām problēmām dažādās Eiropas Savienības nozarēs, informē Siguldas novada pašvaldībā.

M. Kozlinskis pārstāvēja Ārlietu komiteju, kura strādāja pie Sāhelas reģiona labklājības uzlabošanas. Sesijas noslēgumā jaunieši sastādīja rezolūciju, kuru argumentēti aizstāvēja Ģenerālajā asamblejā. Jaunieši vakaros piedalījās arī tādos pasākumos kā "Eurovillage", kas sniedza iespēju tuvāk iepazīt citu valstu nacionālos ēdienus, tērpus un tradīcijas, bet "Euroconcert" pārsteidza ar dalībnieku priekšnesumiem.

Latvijas delegācijai bija iespēja apmeklēt Latvijas vēstniecību Nīderlandē. Šī vizīte sniedza ieskatu Latvijas un Nīderlandes politiskajās attiecībās, kā arī Latvijas vēstniecības ikdienas darbā, vēsta pašvaldībā.

Dalība starptautiskajā parlamentā nodrošināta ar Siguldas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.