Menu
 

Pagaidām lielākas izredzes tikt ievēlētai Saeimas spīkera amatā ir Mūrniecei

  • Autors:  LETA
Pagaidām lielākas izredzes tikt ievēlētai Saeimas spīkera amatā ir Mūrniecei Foto: Ieva Ābele, Saeimas administrācija

Pagaidām lielākas izredzes tikt ievēlētai Saeimas priekšsēdētāja amatā ir Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), liecina politiķu paustais. Jaunā konservatīvā partija (JKP) atbalstīs savu kandidāti spīkera amatam – Dagmāru Beitneri-Le Gallu. Viņas kandidatūru pirmajā balsojumu kārtā plāno atbalstīt arī "KPV LV".

Mūrnieces kandidatūru atbalstīs nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai/LNNK". Tāpat neoficiāli zināms, ka Mūrnieci atbalstīs arī "Attīstībai/Par!". Pašreizējai Saeimas spīkerei atbalstu sola arī Zaļo un zemnieku savienība.

Arī "Jaunā Vienotība" atbalstīs Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK) Saeimas spīkera amatam, aģentūrai LETA sacīja "Jaunās Vienotības" līderis Arvils Ašeradens. "Jaunās Vienotības" frakcija vienojusies otro kandidāti – Dagmāru Beitneri-Le Gallu (JKP) – atbalstīt priekšsēdētāja biedra amatam, ja Jaunā konservatīvā partija (JKP) viņu tam virzīs.

Tikmēr "Saskaņa" neatbalstīs nevienu no kandidātiem un, visticamāk, balsojumā par spīkeru nepiedalīsies. 

Politiķi turpina konsultācijas par prezidiju un tā amatpersonām. Kā ziņots, uz spīkera amatu plāno kandidēt Beitnere-Le Galla un 12. Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece. Citiem amatiem prezidijā "Attīstībai/Par!" varētu virzīt Mariju Golubevu, "Saskaņa" – Andreju Klementjevu, "KPV LV" – Artusu Kaimiņu, bet Zaļo un zemnieku savienība – Gundaru Daudzi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.