Menu
 

Bondars: Saeimas Budžeta komisija gatava steidzami risināt NMPD finansējuma jautājumu, ja to lūgs

  • Autors:  LETA
Bondars: Saeimas Budžeta komisija gatava steidzami risināt NMPD finansējuma jautājumu, ja to lūgs Foto: Juris Vīgulis, Saeimas kanceleja

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir gatava steidzami izskatīt jautājumu par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) finansējumu, ja to lūgs Finanšu ministrija (FM) un Veselības ministrija (VM), ceturtdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja komisijas jaunievēlētais priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP).

Uz jautājumu, ko viņš kā Budžeta komisijas priekšsēdētājs jau tagad var darīt, lai apturētu mediķu aizplūšanu no NMPD, Bondars atbildēja, ka, "ja šis jautājums būs Budžeta komisijas darbakārtībā un ja FM un VM uzskatīs, ka tas ir Saeimas jautājums, tad, protams, mēs to skatīsim neatliekamā kārtā," solīja Bondars.

Politiķis uzsvēra, ka nedrīkst veidoties tāda situācija, ka cilvēku dzīvības ir apdraudētas NMPD darbinieku vai finansējuma trūkuma dēļ.

Kā LETA ziņoja iepriekš, NMPD izsludinājis ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka daudzi mediķi iesniedz atlūgumus, pamatojot tos galvenokārt ar lielu slodzi un neadekvāti zemu atalgojumu.

Ņemot vērā radušos neskaidrību par to, kad darbu varētu sākt jauna valdība, VM nolēmusi rosināt jau pašreizējo valdību skatīt jautājumu par mediķu atalgojuma palielināšanu, aģentūrai LETA sacīja ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Daina Mūrmane-Umbraško.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.