Menu
 

Valsts prezidents: Valdības veidošanas sarunās gada nogalē panākts nozīmīgs progress

  • Autors:  Apriņķis.lv
Valsts prezidents: Valdības veidošanas sarunās gada nogalē panākts nozīmīgs progress Foto - Valsts prezidenta kanceleja

“Valdības veidošanas sarunās gada nogalē panākts nozīmīgs progress, lai 2019.gada janvārī varētu apstiprināt valdību un ķerties pie neatliekamiem darbiem, pirmkārt, finanšu sektora sakārtošanas, ieviešot “Moneyval” ziņojuma rekomendācijas,” piektdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar 13. Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 28.decembrī, Rīgas pilī tikās ar Saeimas Jauno konservatīvo frakcijas priekšsēdētāju Jutu Strīķi, Saeimas frakcijas "KPV LV" priekšsēdētāju Ati Zakatistovu, Saeimas frakcijas "Attīstībai/Par!" pārstāvi Juri Pūci, Saeimas Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" frakcijas pārstāvi Ināru Mūrnieci, Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētāju Uldi Auguli un Saeimas frakcijas "Jaunā Vienotība" priekšsēdētāju Ainaru Latkovski, informēja Valsts prezidenta preses padomniece Kristīne Kļaveniece.

“Atzinīgi vērtējama panāktā vienošanās par jaunās valdības kodolu, kuru varētu veidot četras politiskās partijas – Jaunā konservatīvā partija, partiju apvienība “Attīstībai / Par!”, Nacionālā apvienība ““Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”” un partiju apvienība “Jaunā Vienotība”,” atzīmēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

“Būtiski līdz nākamās nedēļas beigām vienoties par atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam un rast kompromisus, lai uzsāktu darbu pie vēlētājiem doto solījumu izpildes un vairotu sabiedrības uzticību politiķiem un politiskajiem procesiem valstī kopumā,” norādījis Valsts prezidents.

Valsts prezidents jau iepriekš paudis, ka valstī nav iestājusies politiskā krīze, bet gan norisinās demokrātisks valdības veidošanas process un, atbildīgi rīkojoties, pastāv iespēja izveidot stabilu valdību vienas no parlamentā ievēlētās partijas vadībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.