Menu
 

Kariņš: Šīs Saeimas laikā nodokļu politiku nevajadzētu grozīt vairāk par vienu reizi

  • Autors:  LETA
Kariņš: Šīs Saeimas laikā nodokļu politiku nevajadzētu grozīt vairāk par vienu reizi Foto: LETA

Šīs Saeimas laikā nodokļu politiku nevajadzētu grozīt vairāk par vienu reizi, turklāt izmaiņas nodokļu likumos jāveic laikus, lai cilvēki var tām sagatavoties, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" paudis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš pauž nožēlu, ka, veicot nodokļu reformu, netika mainīta "nepareizā domāšana", ka "nodoklis ir naudas gādāšana tam, lai valdība varētu izdalīt dāvanas". Premjera skatījumā, nodokļiem jābūt instrumentam, kā regulēt tautsaimniecību un veicināt attīstību.

Kariņš uzskata, ka, veidojot 2020. gada budžetu, noteikti būtu jāpiedāvā plašāks redzējums, ko mainīt, lai samazinātu nevienlīdzību un veicinātu ekonomisko izaugsmi. "Es rosināšu, ka šīs Saeimas laikā mēs nodokļu politiku grozītu ne vairāk kā vienu reizi. Turklāt es nevēlos, ka nodokļus groza kopā ar valsts budžeta likumu, jo cilvēkiem ir laikus jāzina, kādas izmaiņas nodokļu politikā ir gaidāmas," intervijā laikrakstam pauž Kariņš.

Vaicāts, kā raugās uz priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) medikamentiem, grāmatām, preses izdevumiem un Latvijā ražotai pārtikai, premjers norāda, ka līdz šim, samazinot PVN, cenas nesamazinājās, bet palielinājās peļņa ražotājiem un tirgotājiem.

"Pirms samazināt PVN, es gribētu iepazīties ar nopietnu analīzi, lai pārliecinātos, kā tiks panāktas zemākas cenas patērētājiem. (..) Ja Latvijā varēs nodrošināt, ka, samazinot PVN, cenas ir zemākas, tad tas būs pareizais virziens," uzsver Kariņš.

Šajā otrdienā Ministru kabinets skatīs vairākus ar 2019. gada budžetu saistītu jautājumus. Šogad nodokļu politiku nav plānots mainīt, jo budžets būs jāpieņem maksimāli īsā laikā, ņemot vērā, ka gads ir jau iesācies, līdz ar to nebūs laika sagatavot rūpīgi izsvērtas nodokļu izmaiņas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.