Menu
 

Pavļuts: Koalīcijas partiju starpā atmosfēra ir jūtami mainījusies uz labo pusi

  • Autors:  LETA
Pavļuts: Koalīcijas partiju starpā atmosfēra ir jūtami mainījusies uz labo pusi Foto - Saeimas administrācija

Valdības koalīcijas partiju starpā atmosfēra pēdējā laikā ir jūtami mainījusies uz pozitīvo pusi, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda politiskās apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš atzina, ka budžeta veidošanas procesā ir novērojama partiju spēja valstisku interešu vārdā nedaudz atkāpties no savām politiskajām prioritātēm, lai vienotos par kopīgiem kompromisa risinājumiem.

Politiķis apliecināja, ka, strādājot koalīcijā - kā valdībā, tā arī ar Saeimas frakciju vadītājiem -, viņš jūt gan saprātīgu konkurenci, gan arī savu politisko interešu aizstāvēšanu, bet tajā pašā laikā redzama izpratne par to, kādas ir iespējas un ko valsts var atļauties. Esot jūtama arī koalīcijas partneru "gatavība strādāt uz lieliem kopīgiem mērķiem".

"Šī atmosfēra partiju starpā ir ļoti mainījusies, ja salīdzina, piemēram, kā bija pirms diviem mēnešiem vai nedaudz vairāk," rezumēja Pavļuts.

Kā ziņots, 23.janvārī Saeimā apstiprinātās valdības veidošana bija politisko intrigu pilna, un tā ilga trīs ar pusi mēnešus jeb 109 dienas. Tagad valdībā strādā piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī AP.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.