Menu
 

Mūrniece: Lai izvairītos no populistu nokļūšanas pie varas, pret EP vēlēšanām jāizturas atbildīgi

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Pret gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām pilsoņiem jāizturas atbildīgi, lai izvairītos no potenciālas populistu nokļūšanas pie varas, atklājot konferenci "Baltijas ES sarunas 2019: politisko pārmaiņu gaidās" sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Viņa uzsvēra, ka ir izaicinājumi, kas prasa starptautiskus un Eiropas dalībvalstu risinājumus. "Globālajā arēnā kopīga balss ir spēcīgāka par vienu. (..)," sacīja Mūrniece.

Latvija pašlaik strādā pie finanšu sektora sakārtošanas - likumprojektiem naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas apkarošanai. Taču šīs problēmas ir pārrobežu, tādēļ to risināšanā jāsadarbojas ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, viņa atzīmēja.

Saeimas spīkere arī sacīja, ka šogad aprit 15 gadi kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, un tādēļ vairs nav pamata sacīt, ka Latvija ir viena no jaunajām dalībvalstīm, piebilstot, ka arī Latvijai ir nozīmīga loma Eiropas nākamo prioritāšu izvirzīšanā.

Mūrniece arī atzīmēja, Latvija ir stingra Transatlantiskās alianses atbalstītāja, kas ir pamatoti, balstoties uz joprojām saspringto situāciju Azovas jūrā kopš Krievija anektēja Krimu.

Kā ziņots, lai diskutētu par Baltijas valstu aktualitātēm Eiropas Savienības nākotnes attīstības scenāriju kontekstā, Saeimā notiek starptautiska konference "Baltijas ES sarunas 2019: politisko pārmaiņu gaidās".

Pasākumu organizē Saeima sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.