Menu
 

Tieslietu ministrs: Kļūmes EP vēlēšanu procesā liecina par būtiskām organizatoriskām problēmām

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Kļūmes Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu procesā Latvijā liecina par būtiskām organizatoriskām problēmām, šorīt Latvijas Radio izteicās tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Politiķa skatījumā, situācija kopumā ir ļoti satraucoša, tāpēc esot jāļauj notikt vēlēšanu procesam, bet pēc tam ļoti nopietni būšot jāpārskata un jāizvērtē procesi. Ir ļoti negatīvi, ka spēles noteikumi tiek mainīti spēles gaitā, uzsvēra ministrs.

Bordāns cer, ka dažādās problēmas vēlēšanu rezultātu neietekmēs. Taujāts, vai viņš paredz tiesvedības, kurās apstrīdēs vēlēšanu rezultātus, Bordāns izteicās, ka negrib izprovozēt tiesvedības un uzskata, ka vēl ir iespējams normāli novadīt vēlēšanas.

Taujāts, vai problēmas neliecina, ka nebija prātīgi īsi pirms vēlēšanām nomainīt ilggadējo Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju Arni Cimdaru, Bordāns tam nepiekrita, sakot, ka viņam izskatoties, ka problēmas radījuši tieši Cimdara noslēgtie līgumi.

Kā ziņots, šajā nedēļas nogalē Latvijā notiek EP vēlēšanas, kuras pavadījusi virkne ķibeļu - vispirms netika nosūtīts liels skaits vēstuļu vēlētājiem par viņu vēlēšanu iecirkni, bet iepriekšējās balsošanas dienās izgāzās iecere ļaut vēlētājiem nobalsot ārpus viņu reģistrētā vēlēšanu iecirkņa, kā rezultātā politiķi jau balsošanas laikā mainīja likumu, pagarinot iepriekšējās balsošanas laiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.