Menu
 

Levits: Politiķu īstenotā politika nedrīkst būt savtīga un tai jābūt ticamai un izskaidrotai

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Lai sabiedrība uzticētos politiķiem, viņu īstenotā politika nedrīkst būt savtīga un tai jābūt ticamai un izskaidrotai, šādu nostāju intervijā aģentūrai LETA pauda topošais Valsts prezidents Egils Levits.

"Pirmkārt, vajag īstenot politiku, kas ir visas sabiedrības, nevis šauru grupu interesēs vai varbūt pat vēl sliktāk - savtīga. Otrs - būt ticamam, nevis dzīties pakaļ reitingiem, bet būt pārliecinošam. Tev pašam ir jābūt pārliecinātam par to, ka tas, ko tu dari, ir pareizi," sacīja politiķis.

Kā trešo politikai nepieciešamo raksturojumu Levits minēja nepieciešamību politiķiem sabiedrībai skaidrot savu pozīciju. "Man jāsaka, ka tieši šis skaidrošanas darbs bieži vien ticis pamests novārtā. Par šo skaidrošanas darbu nedrīkst aizmirst, jo ar labiem, saprotamiem argumentiem vajag paskaidrot, kādēļ es rīkojos tieši tā, kā es rīkojos. Es domāju, ka tas uzlabos arī politikas ticamību un paļaušanos."

Levits pats prezidenta amatā ir apņēmies darīt "to, ko es esmu teicis un ko uzskatu par pareizu". "Mana darbība nebūs vērsta uz to, lai par katru cenu noturētu augstus reitingus. Es domāju, ka ilgtermiņā reitingi atspoguļo attiecīgās amatpersonas reālo darbību. Un es uzsvaru likšu tieši uz darbību, uz (...) manām prioritātēm. Un es domāju, ka tās atbilst sabiedrības lielākās daļas interesēm, tāpēc domāju, ka arī šie reitingi būs pieņemami, solīdi. Es nelikšu vilties, jo darīšu to, ko es esmu teicis, un darīšu to ne reitingu dēļ," izteicās politiķis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.