Menu
 

Zīle: Latvijai liels ieguvums būtu, ja Dombrovskis turpmāk ieņemtu eirokomisāra amatu transporta jomā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijai liels ieguvums būtu, ja Valdis Dombrovskis (JV) turpmāk Eiropas Komisijā ieņemtu komisāra amatu transporta jomā, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda Eiropas Parlamentā (EP) atkārtoti ievēlētais Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja - tas, kādu pozīciju Eiropas Komisijā turpmāk iegūs Dombrovskis, lielā mērā būs atkarīgs no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV).

"Nedomāju, ka valdības vadītāja mērķis ir panākt [Dombrovskim] līdzīgu portfeli, kāds viņam jau bija - atbildību par eiro, atbildību par sociālo dialogu," sacīja Zīle.

Tāpat viņš atzina, ka Dombrovskis spētu vadīt vairākas jomas, taču Latvijai svarīgs būtu transporta sektors. "Ja transportā varētu iegūt komisāra pozīciju, tā būtu daudz, daudz lielāka garantija izdarīt labākos risinājumus arī attiecībā uz mūs interesējošo projektu ["Rail Baltica"]," pauda Zīle.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ministru kabinets 11.jūnijā lēma Dombrovski nominēt Eiropas Komisijas viceprezidenta amatam.

Vienlaikus Dombrovskis žurnālistiem minēja, ka viņš arī turpmāk vēlas Eiropas Komisijā strādāt ar finanšu un ekonomikas jautājumiem.

Līgums par Eiropas Savienību (ES) nosaka, ka Eiropas Komisijas locekļus Eiropas Padome iesaka iecelt amatā, pamatojoties uz dalībvalstu ierosinājumiem. Pašreizējo Eiropas Komisijas locekļu pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.oktobrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.