Menu
 

Ceturtdiena, 20 Decembris 2018

Foto: Uldis Marhilevičs aicina uz Ziemassvētku koncertiem

19. decembrī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā norisinājās Ulda Marhileviča Ziemassvētku koncerta mēģinājums. Tajā piedalījās pats komponists, dziedātāja Antra Stafecka, Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis, diriģenta Romāna Vanaga vadītais J. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris un mūziķu grupa.

Lasīt vairāk...

Līdz šim labdarības maratonā "Dod pieci!" lielākais ziedojums ir 1500 eiro

Labdarības maratons “Dod pieci!” ir pusē, līdz šim ziedotāju izvēlēto dziesmu TOP 5 ir maratona himna “Apskāvieni cik”, kas izvēlēta 15 reizes, kā arī pa 9 reizēm ziedotāji aicinājuši atskaņot “Prāta vētras” “Meklēt vienam otru”, Intara Busuļa “Miglas rīts”, “Putnu balles” “Divi eņģeli” un Latvijas zvaigžņu kora izpildīto “Kaut kur ziemeļos – Divas dvēseles”. Līdz šim “dārgākā” ziedotā dziesma 1500 eiro apmērā ir “Kings of Leon” kompozīcijas “Last Mile Home” akustiskā versija.

Lasīt vairāk...

Psiholoģe: Audzināšana lai paliek citai reizei jeb vecāku kļūdas, pērkot dāvanas

Viena no kļūdām, iegādājoties Ziemassvētku dāvanas bērniem, ir domāt par to, kas vajadzīgs vecākiem. Tā kā rotaļlietu sortiments ir ļoti plašs, bērnu psiholoģe Iveta Aunīte skaidro un sniedz padomus, kā atrast bērna vecumam, attīstības posmam un interesēm atbilstošu dāvanu. Eksperte arī atbild uz jautājumu, vai šis ir laiks, kad bērnu sodīt ar draudiem par dāvanas nesaņemšanu, ja izdarīta kāda blēņa vai iegūta slikta atzīme.

Lasīt vairāk...

Doma laukumā svinēs ziemas saulgriežus un vilks bluķi

Piektdien, 21. decembrī, plkst. 18.00 Doma laukumā notiks ziemas saulgriežu tradīcijās ieturēts pasākums. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājus priecēs muzikālais priekšnesums “Ziemas svētki atbraukuši rakstītām kamanām”, kurā muzicēs Līvānu folkloras kopas “Ceiruļeits” dalībnieki, taču plkst. 18.40 tajā viesosies ķekatnieki, kuri turpinās vilkt bluķi cauri visai Vecrīgai.

Lasīt vairāk...

Ziemas saulgrieži visā Latvijā būs sniegoti

21.–22. decembrī, kad Zemes ziemeļu puslodē atzīmēs ziemas saulgriežus, visā Latvijā gaidāms sniegs, prognozē sinoptiķi. 21. un 22. decembris būs gada īsākās dienas. Nakts no piektdienas uz sestdienu būs gada garākā nakts, un 22 minūtes pēc pusnakts būs saulgriežu mirklis, kad sāksies astronomiskā ziema.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.