Menu
 

Ceturtdiena, 21 Marts 2019

Ciklā "Brīvdienu mūzika" uzstāsies šarmantā dziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa

Šo svētdien, 24. februārī, plkst. 14.00 ciklā “Brīvdienu mūzika” būs iespēja tikties ar šarmanto dziedātāju Jolantu Strikaiti-Lapiņu, kurai koncertā pievienosies ērģelniece Ilze Reine un trompetists Jānis Porietis. J. Strikaite-Lapiņa, kura sākotnēji bija pazīstama kā populārās mūzikas izpildītāja, pēdējos gados pievērsusies klasiskajai mūzikai un jau vairākus gadus ir Latvijas Nacionālās operas soliste. Šajā koncertā viņa kopā ar draugiem atskaņos Baha, Mītela, Hendeļa un Tēlemaņa vokālos skaņdarbus.

Lasīt vairāk...

Novadu reformas mākoņi virs Mālpils

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs par savu galveno prioritāti izvirzījis administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu, apvienojot pašvaldības ilgtspējīgākās un ekonomiski spēcīgākās vienībās. Citiem vārdiem sakot, atsevišķus Pierīgas novadus reģionālās reformas kontekstā sagaida pārmaiņas. Pirms nedēļas jau rakstījām par Sējas novadu, kur noteiktajiem kritērijiem šobrīd neatbilst iedzīvotāju skaits. Šoreiz palūkosimies Mālpils novada virzienā.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Spēkratiem bedrēs nodarīto bojājumu apmēra ziņā sasniegts piecgades rekords

No gada sākuma līdz 19. martam apdrošināšanas sabiedrība “Balta” saņēmusi jau 248 atlīdzību pieteikumus saistībā ar dažāda apmēra auto bojājumiem, kas radušies nekvalitatīvā ceļu seguma un bedru dēļ. Apdrošinātājs prognozē, ka gada pirmajos trīs mēnešos spēkratiem nodarīto bojājumu apmērs finansiālā izteiksmē pārsniegs 100 000 eiro, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo piecu gadu statistiku ir teju tikpat daudz, cik vidēji gadā.

Lasīt vairāk...

Ārstes ieteikumi, kā saudzēt jutīgus zobus

Jutīgi zobi ir daudziem. Daudzi jūt diskomfortu, ēdot karstu vai aukstu, citi — saldu vai skābu, ir arī tādi, kam sāpes sagādā jebkāda veida kairinātāji, tostarp nepiesardzīga zobu tīrīšana. Ar šo problēmu saskaras gandrīz puse iedzīvotāju, un bojāta zobu emalja ir galvenais šīs problēmas iemesls.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.