Menu
 

Otrdiena, 16 Jūnijs 2020

Valdība apstiprina finansējumu brīvdabas muzeja un operas ēku remontam

Ministru kabinets šajā otrdienā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nolēma piešķirt finansējumu 394 501 eiro apmērā ieguldījumiem kultūras infrastruktūrā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dace Vizule. Ministrijā skaidroja, ka ieguldījumi kultūras infrastruktūrā vienlaikus ir arī viens no plānotajiem pasākumiem Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas seku pārvarēšanai, jo veicinās ekonomisko aktivitāti.

Lasīt vairāk...

No septembra pedagogiem palielinās minimālo algas likmi

No 2020.gada 1.septembra vispārējās izglītības, profesionālās izglītības un interešu izglītības pedagogu zemākā mēnešalga tiek palielināta no 750 eiro līdz 790 eiro par likmi jeb 30 stundu darba nedēļu – to paredz otrdien, 16.jūnijā, valdībā apstiprinātie grozījumi Pedagogu darba samaksas noteikumos.

Lasīt vairāk...

Ikšķilē atklās jaunizveidoto centra laukumu

19.jūnijā plkst.19.00 Ikšķilē atklās jaunizveidoto pilsētas centra laukumu - kā dāvanu iedzīvotājiem Ikšķiles 835.jubilejā. Atklāšanas pasākumā piedalīsies pašvaldības pārstāvji un projekta īstenotāji, kā arī paredzēti etnokompānijas “Zeidi” un Ikšķiles amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi. Pēc laukuma atklāšanas notiks koncerts “Visa pasaule ziedos”.

Lasīt vairāk...

Eiropas Revīzijas palāta: "Rail Baltica" projekts sadārdzinājies līdz septiņiem miljardiem eiro

Eiropas Revīzijas palātas auditā secināts, ka īsā laika posmā dzelzceļa līnijas projekts "Rail Baltica" sadārdzinājies par 2,352 miljardiem eiro līdz septiņiem miljardiem eiro, otrdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas, Eiropas lietu komisijas un Publisko izdevumu un revīzijas komisijas kopsēdē sacīja Eiropas Revīzijas palātas pārstāvis Luks Tjoens.

Lasīt vairāk...

Pēc dīkstāves regulējuma beigām ieviesīs vairākus jaunus un paplašinās esošos nodarbinātības atbalsta pasākumus

Beidzoties dīkstāves un dīkstāves palīdzības pabalstam, kad prognozējams turpmāks bezdarbnieku skaita pieaugums, tiks ieviesti vairāki jauni un paplašināti esošie nodarbinātības atbalsta pasākumi, paredz valdības otrdien atbalstītās izmaiņas noteikumos par aktīvo nodarbinātības pasākumu un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu organizēšanu.

Lasīt vairāk...

Parlaments nolēmis slēgt 77 pašvaldības

Saeima pēdējā lasījumā pieņēmusi likumprojektu "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums", paredzot esošo 119 pašvaldību vietā izveidot 42. Liekas ir 77 pašvaldības. Taču svētki par šo politisko uzvaru Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un partiju apvienības "Attīstībai/Par" birojos tiek svinēti pirms laika. Likums vēl nav stājies spēkā, un daži kvalitātes filtri tam vēl jāpārvar.

Lasīt vairāk...

46 pašvaldību pārstāvji aicina Valsts prezidentu apturēt administratīvi teritoriālo reformu

Ar aicinājumu neizsludināt Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu 46 pašvaldības ar kopīgi parakstītu atklātu vēstuli ir vērsušās pie Valsts prezidenta Egila Levita. Pašvaldības vēstulē uzver, ka pieņemtais likums ir nekvalitatīvs, nepietiekami argumentēts un atbilstoši šim likumam paredzēts īstenot nedemokrātiski virzītu administratīvi teritoriālo reformu, informē Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Komunikācijas nodaļas vadītāja, padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Liene Užule.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 78% Latvijas iedzīvotāju šķiro vismaz vienu atkritumu veidu

Visaktīvākie atkritumu šķirotāji ir Vidzemē – 82% vidzemnieku regulāri šķiro vismaz vienu atkritumu veidu –, savukārt zemākais rādītājs ir Rīgā – atkritumu šķirošanai pievērsušies 74% galvaspilsētas iedzīvotāju, liecina "Mežpils alus" un pētījumu centra "Norstat" kopīgi veiktās aptaujas "Par Latvijas iedzīvotāju atkritumu šķirošanas paradumiem" dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.